Beslissingswedstrijd voor Hijken DTC 2

Hijken 1 derde van Nederland
Kampioenschapsbarrage tussen Huissen en Apeldoorn

Het tweede tiental was in de laatste ronde niet opgewassen tegen Dammers uit Oost Doetinchem. De Achterhoekers hadden de hele competitie beneden hun kracht gespeeld, maar tegen Hijken toonden ze hun kunnen met vier winstpartijen tegen nul. De Hijkers hadden van te voren nog hoop op een goed resultaat met als gevolg een promotie-degradatiewedstrijd.
Dank zij de medewerking van EDC Enschede mag Hijken 2 over 14 dagen toch nog spelen voor het behoud van de hoofdklasseplaats. In het Twentse degradantenduel won Enschede met 12-8 van Witte van Moort 2. Ook al raakte Enschede daarmee niet van de laatste plaats, het gevolg is wel Hijken 2 als tiende eindigt met 3 bordpunten meer dan WvM 2.
De beslissende strijd op 7 maart is, naar het zich laat aanzien, tegen Samen Sterk Hazerswoude. Aan de saamhorigheid en de motivatie zal het niet liggen, zoals na afloop in Doetinchem ook bleek bij Royal Dynasty.

Het eerste had in Amstelveen geen moeite met 020, 15-5. Daarmee werd de derde plaats in de ereklasse veiliggesteld. Vorig jaar landskampioen, nu derde: ook mooi.
Martin Dolfing won weer gestroomlijnd en werd daarmee definitief topscorer in de Ereklasse.
Jan Ekke de Vries besloot het seizoen met een spectaculaire rondslag. Zie het verslag van Bert in het DvhN. Met als special de strijd op en buiten de damborden tussen de provinciale Groningers en Friezen.

JE

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.