Boomstra wint damwedstrijd

EMMEN 

Roel Boomstra heeft zaterdagmiddag in de voormalige showroom van Autobedrijf Misker aan de Odoornerweg in Emmen de massa-damwedstrijd gewonnen. De oud-wereldkampioen won zes van de tien partijen en vier eindigden in remise.

De oud-inwoner van Emmen speelt al sinds zijn dertiende bij de vereniging Hijken DTC, die de wedstrijd organiseerde. In de voormalige showroom, waar veel oldtimers staan, gingen de eerste elf dammers van het eerste team van damclub Hijken DTC de strijd met elkaar aan. Naast Boomstra waren topdammers als Harm Wiersma en Wouter Sipma aanwezig.

Omdat de damborden door de showroom verspreid stonden legden de dammers tijdens deze simultaan tussen de drie en de vier kilometer af. Daarnaast speelden ook nog het tweede en het derde team van Hijken DTC tegen elkaar.

De damvereniging uit Hijken speelt aan het begin van het nieuwe seizoen altijd de eerste wedstrijd bij de hoofdsponsor. Wim Koopman, voorzitter van de damvereniging: “Dit is voor veel spelers even weer de sfeer proeven en een opwarmertje voor het nieuwe seizoen.”

Damclub Hijken DTC werd twee jaar geleden Nederlands kampioen en vorig jaar eindigde het team als tweede.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.