De Bosvlinder Hooghalen net niet naar de finale schooldammen

Zaterdag werden de halve finales voor het kampioenschap van Nederland schooldamviertallen gespeeld. Twee teams van De Bosvlinder Hooghalen trokken naar Westerhaar om de strijd aan te binden met 13 andere scholen uit het Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Het bleef spannend tot de laatste ronde, waarin De Bosvlinder 1 moest winnen van De Ark uit Daarle om derde te worden. David trof hun sterkste speler en verloor, maar Pauline en Karsten wonnen. Dion raakte twee schijven achter, maar kreeg door een slimme truc de kans om een slagzet naar dam te nemen. Hij zag goed dat de dam meteen weer afgepakt zou worden en dat er een kansloze stand met weinig schijven en één schijf achterstand zou overblijven. Daarom nam hij de dam niet en probeerde nog andere mogelijkheden, maar het lukte niet. Zo werd het 4-4 en behaalde De Ark de derde plaats. De Bosvlinder werd vijfde.

De sterkste teams waren de Propschool uit Lochem en de Groninger Schoolvereniging.

De Bosvlinder 2 had het moeilijk. Ze eindigden op de 15e en laatste plaats. Hier spelen ze tegen De Holtenhoek uit Vries.
De Krullevaar en De Weidebloem uit Hoogeveen wisten zich ook net niet te plaatsen voor de finale. Ze werden 6e en 7e. Hier staat de volledige eindstand.

In Wapenveld werd de tweede noordelijke halve finale gespeeld. Daar werd de Calvijnschool uit Hoogeveen glansrijk eerste met allemaal overwinningen. De tegenstanders in de finale op 30 mei kunnen hun borst natmaken!


Hier staan nog meer foto’s, allemaal gemaakt door Hanneke Damstra. Klik op een foto!
Rechts wachten we na de terugreis op de patat in Boszicht.

           

       

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.