Drie uit drie

Door Henk Jan Westerveld

Na een lange en enerverende reis kwamen we woensdag tegen negen uur ‘s avonds aan in ons Hotel Delta In 7 km van Bielawa alwaar het toernooi plaats vindt.
De volgende dag begon met de ceremoniële opening en in de middag de eerste ronde. Dit was geen mooie partij. Bart opende goed maar had een tegenstander die niet wilde spelen en daardoor eindigde de partij zoals die begon.

Vrijdag een dubbele ronde, Bart lootte een Rus. Dus konden de mouwen opgestroopt worden. Dat bleek ook wel want hij nam Bart in de halve hek. Dit kon worden opgevangen door er achter te lopen maar Bart koos voor de moeilijke variant en wist uiteindelijk na een doorbraak met een simpel lokzetje dubbele oppositie op het bord te krijgen. De derde ronde mocht hij tegen een Wit-Rus aantreden. Ondanks een goede opening en de winst in het voorruitzicht (3 om 3 naar dam gemist) kantelde de partij en verloor Bart. Maar met drie uit drie is de start niet slecht te noemen ondanks dat er misschien nog iets meer in had gezeten.
Zoals ik al heb genoemd verblijven we in Hotel Delta Inn en hebben we niets te klagen. Ook de speellocatie heeft goede voorzieningen zoals airco. Echter laat internet veel te wensen over. Ook het warme eten tussen de middag is goed verzorgd en wel eens van mindere kwaliteit geweest.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.