EK jeugd

EK jeugd 2016, Pinsk, dag 1     hj

De Europese Jeugdkampioenschappen in Pinsk, Wit-Rusland, zijn gisteren begonnen. De Hijker delegatie bestaat uit Wouter Wolff bij de junioren en Luna Eever bij de aspiranten meisjes. Hoogeveen heeft een indrukwekkende afvaardiging van 3 jonge deelnemers. Hun belevenissen zijn dagelijks terug te vinden op damclubhoogeveen.nl, bijvoorbeeld de verslagen van de avontuurlijke reis en de eerste speeldag dag door Jan Ekke de Vries en Zainal Palmans.
Luna won haar eerste partij. Wouter speelde remise tegen zijn geduchte concurrent Jitse Slump.
Bij de junioren zijn Wouter, Jitse en Martijn van IJzendoorn favoriet voor de eerste drie plaatsen. We denken terug aan hun indrukwekkende optreden bij de Wereldkampioenschappen in Beilen. Martijn won bij de junioren, Jitse bij de aspiranten, Wouter werd derde met evenveel punten.
Jitse maakt er een gewoonte van, in het begin van een toernooi te verliezen om daarna extra onstuitbaar terug te komen. Wouter doet het “netter”. Zie onderstaand statistiekje.

 

Hoogeveen 2015

WK jeugd 2015

HHwaard 2016

 

+

=

+

=

+

=

Jitse

5

2

1

6

2

1

6

1

2

Wouter

3

4

1

5

4

0

4

5

0

De nederlagen van Jitse en Wouter in Hoogeveen waren spectaculair. Jitse tegen Martijn van IJzendoorn en Wouter tegen Jan Groenendijk, met eerbetoon aan Tjalling. Jan Groenendijk laat dit EK even aan zich voorbijgaan.

De partijnotaties laten wat op zich wachten. Hilko staat te popelen om zijn licht er over te laten schijnen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.