Halve finales Hoogeveen – Hijken 1 en Hijken 2 – Oosterveen

Er waren drie Hijker teams doorgedrongen tot de kwartfinales van de Drentse beker, woensdag 28 maart in Westerbork. Het derde kon snel naar huis na een duidelijk 8-0 verlies tegen Hoogeveen. De andere twee teams haalden het!
De 7-1 van Hijken 2 tegen Emmen was geflatteerd. Gerhard Dunning speelde regelmatig remise tegen Wout van Geest. Gerwin Kolkman en Erik Beugels verschalkten Grietus Aalderink en Jan Hummel met combinaties in gelijke standen. Herm Jan Brascamp nam onverantwoorde risico’s tegen Geert Bloemberg. Hij kwam tot een dam en 3 schijven tegen 8 schijven. Bloemberg wachtte even te lang met het opbouwen van zijn vangstelling, toen was een nieuwe dam beslissend.
Hijken 1 en Houdt Stand Beilen speelden op het scherp van de snede. Beilen gokte op 4 punten met Gert Bosker en Peter Boonstra aan de laagste borden, maar dat pakte averechts uit. Het bleef bij 3 punten, en dat was alles.
Harry Elema tracteerde Benjo Verberkt op 34-29 19-24! Benjo wist zich tijdig te herstellen, wikkelde snel af naar een 7 om 7  en won duidelijk. Jaap Knipper kwam tegen Gert Bosker onhandig uit de opening (halfopen klassiek) en bezweek onder de continue druk. Rik Smit sloot Aike Smid op aan zijn korte vleugel. Toen de legers botsten, zag Rik zich gedwongen tot een combinatie die bleek te winnen. Bij 4-2 voor Hijken leek op bord 4 het omgekeerde te gebeuren. Wim Koopman liet zijn korte vleugel opsluiten tegen Peter Boonstra. Ook hier was de botsing onvermijdelijk – maar nu moest Boonstra noodgedwongen naar een remisecombinatie grijpen.
De halve finales worden gespeeld op woensdag 11 april in Westerbork.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.