Hijken DTC 2 houdt vol

Hijken 1 koerst soepel op de derde plaats af
Derde tiental vierde

Na de 10-10 tegen HTB Hoogeveen heeft het tweede tiental nog volop kansen om het verblijf in de hoofdklasse te verlengen. In de laatste ronde over twee weken hoeft DIOS met slechts 16-4 verslagen te worden voor een achtste plaats en niet eens degradatiewedstrijden. Als Hijken 2 en Westerhaar 2 (tegen hekkesluiter Enschede) beide verliezen, dan is Hijken nog tiende en volgt er een degradatiewedstrijd.
Hoogeveen verscheen in een sterke opstelling met Bé Eggens en Peter Boonstra, maar zonder Peter Schuitema. Juist tegen Peter Boonstra wist Benjo Verberkt de laatste twee punten binnen te halen voor de 10-10. Eerder had Jan Mente Drent gewonnen van Gert Bosker en had Berend Plijter een schijf weggegeven tegen Rick Hakvoort. Bert Dollekamp had goede kansen tegen Michel Stempher, Michel benutte de tegenkansen koelbloediger. Opmerkelijk is de goede vorm van Jaap Knipper. Hij bracht Zainal Palmans aan de rand van de afgrond.
Bert Dollekamp schrijft in het DvhN natuurlijk over het eerste, maar ook het tweede komt aan bod.
Het eerste tiental had geen moeite met Damlust Gouda, 17-3. Martin Dolfing won zoals gebruikelijk en is nu samen met Gérard Jansen (Huissen) topscorer van de ereklasse. Wim Koopman manoeuvreerde voor de derde keer naar een voordelige remise. Voor meer diepgang, lees ‘Het Eerste draait als vanouds: 17-3‘ door Wouter Sipma.
Hijken 3 versloeg in de laatste wedstrijd MTB Hoogeveen 2 met 12-8. Ook dit seizoen bleven de Hijkers na een paar uitglijders onderweg net onder de topplaatsen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.