Hijken-Huissen-express op stoom

Bert Dollekamp in het DVHN

Reacties Lees verder->

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Hijken-Huissen-express op stoom

 1. Bert Dollekamp says:

  Beste Edwin!

  Het overkomt me zelden dat iemand de moeite neemt te reageren op een van mijn damstukjes. Alle waardering daarvoor, ook al ben je boos.

  Je treft het niet. Nu ik het zinnetje dat vrijwel zeker tot jouw reactie heeft geleid nog eens lees realiseer ik me dat het niet erg complimenteus voor jou zal overkomen. Wees ervan overutuigd dat het niet kwetsend bedoeld is! Ik had natuurlijk ook kunnen schrijven dat de witspeler met gedurfd aanvalsspel de grensen van het toelaatbare opzocht, enz. enz. enz. Ik vond het echter (evenals Roel en Wouter die ik over deze materie even kort gesproken heb) echter vooral een stijlvolle en verdiende overwinning van Auke. Na je eigen zelfkritische commentaar over de slotfase op toernooibase rolte mijn ‘recensie’ er tamelijk vanzelf uit. Ik ging daarbij voornamelijk af op mijn eigen positiegevoel, dat zelfs bij de hooguit twee minuten dat ik zo’n partijtje afspeel schat ik altijd nog betrouwbaarder is dan van de gemiddelde sportjournalist (die ik niet ben). Zeker gedurfd en creatief, maar echt onder de indruk was en ben ik niet van je prestatie van afgelopen zaterdag.

  Maar ik geef de vorige sprekert helemaal gelijk: als ik voor de Tubantia (bestaat die krant nog? geschreven had, was de inkleuring van mijn stukje wellicht positiever voor jullie geweest. Al moet je daar bij regionale verslaggevers ook weer niet te zeker van zijn. Lees de stukken van DvhN starreporter Jan Mennega over FC Groningen er deze dagen maar op na.

  Je nog veel prachtige overwinningen met oogverblindend spel toewensend,

  Bert Dollekamp

  • Edwin Twiest says:

   He die Bert,

   was idd beetje een botte reaktie van mijn kant ook en nog bedankt voor je reaktie…excuses daarvoor!

   Auke speelde zoals hij in zijn hoogtijdagen speelde; scherp, taktisch erg sterk en ik moest alle zeilen bijzetten. Nu heb ik wel op een paar momenten het wat beter kunnen spelen, zodat er een saaie pot zou komen, maar daarvoor zit ik (en zeker Auke niet) achter het bord.

   Ik hecht er (als je’t niet erg vindt) weinig waarde aan of jij wel of niet onder de indruk was van mijn spel; ikzelf was in elk geval tot op een zekere hoogte wel optimistisch (uit zeer nadelige stand genoeg creativiteit getoond om tot een gelijkwaardig eindspel te komen vind ik niet niets tegen Auke, die op zijn beurt wel een loupzuivere forcing gemist heeft)

   Overigens, wanneer ben je wel onder de indruk van iemands verliespartij? 🙂

   Harm speelde gewoon een ijzersterke pot en Marino dacht dat hij de aanval kon beteugelen, maar overzag iets simpels en daardoor kwam Harm massaal ten aanval (al had Marino op het laatst nog (onterecht) kunnen ontsnappen)

   De keren dat ik een verslag schrijf probeer ik zeer neutraal te blijven en mijn analyses te staven op eigen berekeningen, truus, flits en Kingsrow, zodat er echt objectief niet erg veel aan op te merken valt….. dat zal ook altijd zo blijven hoor 😉

   Dus….. zand erover, ik zal niet meer klagen en ik zal proberen partijen te spelen, waar ik zelf niet ontevreden over zal zijn…. oogstrelend spel en prachtige partijen liggen al een tijdje achter me…uit de periode dat ik nog met 100% kon genieten van het spelletje…. totdat iemand (noem geen namen) het erg amusant vond een fragment van me aan te halen op het NK 2011, waarin ik in een 2×2 doorbraak trapte…….en nog een paar van dat soort kleine irritaties…niet bevordelijk lijkt me.

   Ik lees je verslagen trouwens wel altijd Bert…zo ben ik dan ook wel weer 🙂
   Ik wens je nog vele objectieve en vermakelijke veslagen toe !!

 2. JW says:

  Ik vind de stukjes van Dollekamp altijd wel vermakelijk. Ik denk dat je ze niet te veel als pure (objectieve) waarheid op moet vatten, maar meer als een geinige stukjes geschreven vanuit het oogpunt van Hijken en over hoe zij de wedstrijd beleefd hebben. Al vind ik trouwens wel dat de partij van Edwin wat positiever commentaar verdient 😉

  Ik heb zelf ook een aardig aantal verslagen geschreven in het verleden en het is haast niet te voorkomen dat iemand zich aan een uitspraak van je stoort. Zeker als je enigszins je best doet om het stuk interessant te maken (zoals Dollekamp ook probeert). Als iemand van je eigen team een bok maakt hoe moet je dat dan benoemen…? Voor je het weet krijg je er weer wat voor je voeten gegooid. En anders wel van de tegenstanders. Ik zou er niet te zwaar aan tillen. Het is al mooi dat mensen de moeite nemen er over te schrijven.

  Buiten dat is het altijd vermakelijk om de stukjes op de websites van beide clubs te lezen. Ik ken ook wel een club waar de tegenstanders altijd geluk hadden en waar de eigen spelers als ware helden speelden. En toch is dat altijd wel leuk om te lezen. En niet serieus te nemen.

  Grappig detail; op de site van WvM: ‘Barkel (…) bood een flankaanval aan. De omsingeling hiervan leed echter schipbreuk waardoor Wiersma een zege kon laten aantekenen. ‘ In het stuk van Dollekamp: Wiersma (…) speelde Marino Barkel in een vlijmscherpe aanval compleet van het bord.’ In het ene stuk is het de aanval aanbieden en in het andere de aanval nemen. Maar net hoe je het bekijkt wie er de aanval aanbiedt of neemt.

  • Edwin Twiest says:

   Hoi JW,

   als iemand een bok schiet, schrijf ik meestal in mijn verslag dat hij een enorme blunder beging…. zo moeilijk is’t niet …

   Bedankt dat je’t toch voor me opnam hoor…..:-)

   Wat Barkel-Wiersma betreft; daar heeft Bert het (volgens mij) bij het juiste eind gehad hoor!

 3. Edwin Twiest says:

  Wat een waardeloos stuk van Dollekamp zeg… een journalist behoort objectief te zijn…. hij heeft wel vaker dit soort nukken…. overwinning Hijken terecht, maar schrijf dan wel een normaal stukje, ook al zullen de Hijkenaars smullen van dit artikel……

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.