Hijken kampioen, dankzij legende Harm Wiersma

Af en toe schrijf ik het verslag voor het tweede team van Hijken DTC. Daar wou ik ook nu aan beginnen tot ik merkte dat er eigenlijk niet zo veel interessants te melden was. De degradatie was een terecht feit.  Des te meer was er te melden over het eerste team. Het was fantastisch om bij dit fascinerende duel, dat het eerste speelde, aanwezig te zijn. Gauw partij uitspelen en genieten van de spannende ontknoping die zich voordeed in het duel tussen Hijken en Van Stigt Thans. In een thriller van een wedstrijd was het onze eigen Harm Wiersma die de beslissing bracht. Het lijkt er op dat Harm een nieuwe jeugd beleeft. Enige tijd geleden overwoog Harm er de brui aan te geven. Gelukkig heeft hij dit niet gedaan. De respectloze wijze waarop hij af en toe behandeld is is stuitend. Soms helaas een cultuur binnen de damwereld.

In de eindfase van de wedstrijd kon het nog alle kanten op. Roel wist niet te winnen en dacht dat hij daarmee de overwinning op het spel gezet had. Maar wat blijkt dit seizoen, Harm Wiersma wint en de rest speelt remise, als variatie op de uitspraak van Domchef.

Ook daarna is het nog spannend, Van der Zee en Wolf staan erg onder druk. Rob Clerc laat zien dat hij nog goed kan spelen. Rob is een voortreffelijke bondscoach die in die hoedanigheid veel met dammen bezig is. Maar trainer zijn of coach is een ander chapiter dan zelf spelen. Dit seizoen staat hij mede bovenaan de topscorelijst. Wolf komt daar ook wel, maar voorlopig is zijn bondscoach nog iets beter dan de pupil.

Een ander groot jeugdig talent is Jitse Slump. Hendrik van der Zee moest nog op moeizame wijze remise maken.  Maar daarmee was de overwinning wel een feit en kan men zich opmaken voor een spannende eindfase van de competitie met een extra kampioenswedstrijd als uitkomst.

Jan Mente Drent viel op goede wijze in in het eerste team. Hij speelde beter dan hij de laatste tijd in het tweede speelde. De druk van te moeten winnen heeft invloed op het spelniveau.

De volgende wedstrijd kan onze provinciegenoot Hoogeveen ons nog helpen, is het niet in puntenwinst dan wel in bordsaldo. Zoals het nu staat heeft Van stigt Thans genoeg aan 10-10 bij een beslissingswedstrijd. Het zou mooi zijn als Hoogeveen ons een helpende hand zou toesteken.

Ach we winnen die wedstrijd ook wel met 11-9, Harm wint toch wel. Dat is niet zo maar gezegd. Een gelijkwaardig doelsaldo zou het mooiste zijn. Kunnen er eventueel nog meer barragewedstrijden gespeeld worden. Gelukkig waren er niet zo veel toeschouwers zaterdag. Ik zeg gelukkig omdat er geen afscheiding tussen toeschouwers en spelers is en dat zou eigenlijk wel moeten. Nu kan je als toeschouwer veel te dicht bij komen, wat heel irritant kan zijn. Dus maar eens nadenken over een touwtje of een tafel tussen spelers en toeschouwers.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.