Hijken DTC landskampioen 2015-2016!

Hijken DTC – VBI Huissen 11-9
Tweede tiental naar barrage verwezen: Hijken DTC 2 – Huizum 6-14
Het derde stunt tegen koploper: Hijken DTC 3 – Eye-t Webdesign 13-7

De overwinning van Roel Boomstra op Maarten Linssen gaf de doorslag. Pikant detail: op het NK 2015 greep Roel de titel door een overwinning in de laatste ronde op Linssen. Nu was een nieuwe winst op Linssen beslissend voor het landskampioenschap van Hijken DTC.
Met Roels overwinning en negen remises lijkt het spannender dan het in werkelijkheid was. Naast Roel hadden Auke Scholma, Harm Wiersma veelbelovende standen. En ook de drie invallers Jan Mente Drent, Henk Kalk en Wiebe van der Wijk! Alleen bij Hans Jansen en Jacob Okken zag het er wat zorgelijk uit. In de rookpauze schatte Auke de kansen desgevraagd (60-40?) al op 100%.
Beluister en lees de reacties van Jan Ekke de Vries op RTV Drenthe en Harm Vonk in het DvhN. Zie ook Auke Scholma voor en na de kampioenswedstrijd.

Hijken 2 leek twee ronden geleden veilig, maar na een nederlaag in Harderwijk volgde nu verlies tegen Huizum. Veelbelovende standen van Harry, Rik, Bert en Herm Jan liepen remise, en zo werd het na verlies van Jaap, Berend, Benjo en Hans een zware nederlaag. Volgens onze berekeningen treden we voor de barrage om een plaats in de hoofdklasse aan tegen Lunteren 2.

Het derde is het seizoen geëindigd met drie geweldige ronden. In de laatste ronde werd koploper Wapenveld verslagen, waarmee de weg geplaveid werd voor het kampioenschap van Hoogeveen 2. Twee ronde daarvoor leek het nog, dat de Hijkers een lelijke streep door de rekening van Hoogeveen haalden door een overwinning in het onderlinge duel. Daar tussendoor werd de vierde kanshebber Harderwijk 2 verslagen. Na het optrekken van de stofwolken bleek Hoogeveen 2 kampioen voor Wapenveld, Hijken 3 en Harderwijk 2. Daarmee loopt Hijken 3 op bordpunten net de nacompetitie mis.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.