Zevende ronde 14-12-2013

Hijken 1 terug aan kop
Tweede tiental geklopt door Het Noorden

De Dorpshoeve stond onder water, geen nood. Het derde kon nog terecht in de peuterspeelzaal, de kerk aan de overkant stond open voor de eerste twee tientallen.
Hijken 1 liet zich niet al te zeer deprimeren door de slechte herinneringen aan de strijd tegen Huissen, een jaar gelden in dezelfde kerk. Schiedam was geen partij.
Het tweede streed om de eerste plaats tegen Het Noorden. De Groningers waren licht favoriet en maakten dat waar.
Hijken 3 bleef steken op 10-10 tegen Harderwijk 2. Er blijft uitzicht op de bovenste plaatsen.

Schiedam verscheen met 9 man, griep op het laatste moment. Het was al snel 8-0 door overwinningen van Nick Hoving, Auke Scholma en Michiel Kroesbergen. Aleksej Domtsjev werd al op de derde zet verrast door Gantwarg en bekwam daar niet van. Martin Dolfing bereike tegen Frits Luteijn een remise-eindspel dat hij won: 14-6.
Koploper Apeldoorn verloor opnieuw, nu van Culemborg. Zo staan Hijken, Huissen en Volendam ineens bovenaan. Huissen heeft alle toppers al gehad, Hijken moet nog tegen Westerhaar en Apeldoorn. In de volgende ronde op 11 januari komen de drie teams van Westerhaar op bezoek in Hijken.

Het tweede was toch niet helemaal kansloos tegen Het Noorden. Na niet helemaal ingecalculeerde nederlagen van Bert Dollekamp tegen Martijn de Jong en Hans van der Laan tegen Brenda Wijninga won Benjo Verberkt overtuigend van Wouter Wolff. Bij 8-6 leek er nog hoop op een overwinning en twee remises. Jazeker, Henk Kalk won van Bert de Jong, maar Jaap Knipper en Rik Smit konden hun eindspelen tegen Danny Staal en Paul Wijninga niet redden: 12-8.
Het Noorden en Westerhaar 2 staan nu twee punten voor op Hijken 2. Westerhaar komt over vier weken!

Het eerste tiental
Bert beschrijft de bijltjesdag aan de top van de ereklasse.
Rik Hovingh op RTV Drenthe: “Gaat het nou eindelijk een keer lukken met Hijken DTC?”

Het tweede tiental
Harry ziet het in meer geluk en beter in het eindspel.
Hier zijn enkele Gronings-Drentse momenten.

Het derde tiental
Hilko bekijkt zijn winstpartij kritisch.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.