Oliebollendamtoernooi en de croquet van Michiel Kramer

Hijken 23 december 2019

In de overbekende metropool Hijken en in een zinderende ambiance streden veertien combattanten om de felbegeerde eerste plaats in het traditioneel afsluitende jaarlijkse oliebollendamtoernooi. Het massaal toegestroomde publiek werd weer in goede banen geleid door het alom gerespecteerde beveiligingsbureau Dunning BV. Natuurlijk braken er zoals te doen gebruikelijk wat ordinaire straatgevechten uit om de laatste plaatsbewijzen maar dat viel met een dergelijk evenement nu eenmaal niet te vermijden. Criticasters die vooraf riepen dat een oliebollendamtoernooi zou verzanden in een vulgaire schranspartij kwamen bedrogen uit. Trouwens laten we wel wezen dat geratel van pseudodeskundigen over het belang van goede voeding in de topsport (een overgewaardeerd begrip) is stuitend.

Een willekeurig voorbeeld. Michiel Kramer werd ooit uit de selectie van Feyenoord gezet omdat hij tijdens de pauze van Feyenoord – Heracles een broodje croquet nuttigde (let wel hij zat nota bene op de bank). Schrijnend. De voetbalbestuurders en de trainers maken zich op een absurde manier veel te belangrijk. Ik zeg het René van der Gijp na: “Denk jij nu heus dat als je Anky van Grunsven of Bassie en Adriaan trainer van Barcelona maakt dat dat ook maar ene punt scheelt”. Ben ik even blij dat ik geen profvoetballer ben geworden (toegegeven ik was wat lui maar vergis u niet; indien nodig razendsnel, tweebenig en begiftigd met een fluwelen techniek).

Hoe anders is het gelukkig bij het dammen.  Bij onze sport kunnen we wel  iets leren van trainers.

Zou ik bijna de uitslag vergeten te vermelden van het oliebollendamtoernooi.

  1. Kor de Groot 21 punten
  2. Rik Smit 21 punten
  3. Hilko Koning 21 punten

In de noodzakelijk geworden barrage met 1 minuut op de klok (dat is echt niet leuk meer) kwam ik er niet meer aan te pas en nee ik had geen oliebol te veel op. Kor de Groot ging met de eer strijken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.