Successen Hijker viertallen

Hijken 2, Hijken 3 en Emmen kampioen

Maandagavond werden de laatste ronden in de Drentse hoofdklasse en eerste klasse gespeeld. In de hoofdklasse begon Hijken 2 met een punt achterstand op HDC Hoogeveen en Roden/Leek. Hijken 2 versloeg op eigen kracht HDC, 5-3. De hulp van de 2 bonuspunten was (7-3) niet nodig. In het diagram het beslissende moment in Henk Kuiper – Jaap Knipper. Na 37. 40-34 sloeg Jaap toe.
Hijken 1 heeft deze competitie te kampen gehad met de handicap tegen. Ook de strijd tegen Roden/Leek begon met een 3-0 achterstand, maar de Hijkers toonden zich sterk: 7-4. Zo eindigde Hijken 2 bovenaan.
In de eerste klasse begon Hijken 3 ook al met een punt achterstand tegen Houdt Stand Hoogezand. De Mensonides-boys hielden de stand in evenwicht (Siep Buurke voor HS, Hilko Koning voor Hijken), maar Kor de Groot besliste de strijd in het voordeel van Hijken 3, 5-3.
Ook in de tweede klasse werd maandagavond in Emmen de beslissende wedstrijd gespeeld tussen Emmen en HDC Hoogeveen 3. Alweer een punt voorsprong, hier voor HDC, maar ook hier werden de leiders voorbijgestreefd. Emmen veroverde het kampioenschap door de Hoogeveners met 5-3 te kloppen. In de beslissende partij ging Seijer Troost door de klok tegen Geert Bloemberg op het moment dat hij moest offeren – maar het offer was ruim voldoende geweest voor de remise en het kampioenschap voor HDC.
Een aangenaam spannende strijd dus in alle drie de klassen!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.