Teleurstelling op dag 3

Door Henk Jan Westerveld

De derde dag is de 2e opeenvolgende dag met een dubbele ronde. We hebben de wekker om 7 uur gezet maar zijn meestal vroeger wakker omdat het om vijf uur ‘s ochtends al licht is en er dan ook vrachtwagens beginnen te rijden voor ons hotel langs. Dit horen wij zo duidelijk omdat we met de ramen open slapen vanwege de warmte. Het standaard ritueel is douchen, ontbijten en verzamelen voor het hotel om met de bus naar Bielawa te reizen. Het ontbijt is hier goed. We worden wel goed verzorgd wat dat betreft.

In de ochtend is Andreas Tulva de tegenstander.
Bart besluit klassiek tegen hem te spelen en het loopt goed. In het middenspel dreigt een Coup Royal maar zijn tegenstander wacht te lang en de partij eindigt in remise.

Andreas bracht met 32. … 8-12 de Coup Royal in stelling. Er volgde 33. 50-45 9-14  34. 43-39 24-29 enzovoort en het werd remise. Ook meteen 33. … 24-29 was remise.

Ons middageten bestaat uit kreukelfriet met braadworst en augurkensoep. Hans Barf, de vader van Ilse wees ons op de ruimte lager gelegen in het pand waar het heerlijk koel was. Onder prachtige gotische bogen hebben de kinderen zich kunnen voorbereiden op de middagpartij.
Een Pool was de tegenstander. Weer opende Bart goed en hield goed stand met een licht voordeel. Maar een verkeerde zet gooide roet in het eten en de partij was verloren.
Zwaar teleurgesteld keerden we terug naar ons hotel. Na het avondeten wat bestond uit een broodmaaltijd was de teleurstelling verminderd en kijkt Bart weer vooruit. Er zijn nog 4 partijen te gaan en er is nog van alles mogelijk.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.