Thailand Open 2011

Door Wim Koopman

Donderdag 2 juni vertrokken Gerhard en ik vanaf Dusseldorf naar Bangkok. Een reis van dik 10 uur. Gelukkig had Gerhard een ruime plaats zodat wij uitgerust in Bangkok aankwamen.

Per taxi werden we naar Jomtien gereden, ca 200 km ten zuiden van Bangkok. Normaal onbetaalbaar, maar in Thailand kost dat ongeveer € 40,–. Aankomst 11.30 uur vrijdag. Na verkenning van het hotel en een uurtje rust zijn we de omgeving gaan verkennen. Gelukkig aan barretjes geen gebrek. De loting was ´s avonds in restaurant Tulip House, waar door de eigenaar ook een lopend buffet werd aangeboden.  Een goed begin. Zaterdagmorgen 8.00 uur de 1e partij, wel een beetje vroeg na een lange reis en niet al te veel nachtrust, maar het liep goed af. De partij leverde mij 2 punten op en de dagprijs van 500 baht voor het mooie eindspel. Kijk op toernooibase. De 500 baht moest besteed worden bij restaurant ´Ons Moeder´, u begrijpt een Nederlandse eigenaar. We hebben Babi-pangang gegeten en de volgende dag ´patatje oorlog´. Heerlijk. Natuurlijk hebben we ook de Thaise keuken uitgeprobeerd. Meestal is dat redelijk spicy, maar met een beetje hulp lukt het prima om een niet zo pittige maaltijd te verorberen. Na enige dagen wilden we niet anders.

In de speelzaal was de temperatuur door de aanwezige airco goed. Zo gauw je buiten komt krijg je het wel behoorlijk warm, want de gemiddelde temperatuur is toch wel tussen 33 en 38  graden. Betekent dat je buiten heel rustig aan moet doen. Daar hadden we geen moeite mee.

Het dammen ging wisselend, goede partijen werden afgewisseld met slechtere en het resultaat was dan ook 9 uit 9. Gerhard won in de laatste ronde van zijn daar opgedane vriend Ton van de Ploeg. Om duistere redenen was hij er enorm op gebrand om deze partij te winnen en na 5 uur was dat bereikt. Zelfs het roken schoot er af en toe bij in. Door deze overwinning kwam Gerhard ook op 9 uit 9. Een prima resultaat en de 1e prijs in zijn ratingklasse. Je moet de enorme beker maar eens bij hem gaan bekijken.

Na het toernooi zijn we nog 2 dagen in Thailand gebleven. De 1e dag viel letterlijk in het water door de enorme stortbui die enkele uren duurde. De straten stonden volledig blank en voordat het allemaal weer enigszins droog was was de middag al half om. We hadden nog net tijd om enkele inkopen te doen om het thuisfront te plezieren. De laatste dag hebben we in Bangkok doorgebracht. Een belevenis op zich. Taxi´s, bussen, tuk-tuks, auto´s alles rijdt door elkaar. Onze taxi had bijna 1.30 uur nodig om ons 3 km te verplaatsen. Hij had ons eerst bij het verkeerde hotel afgeleverd.

Woensdag 15 juni hebben we Thailand weer verlaten. Gerhard moest bij de douane wel enkele spuitbussen inleveren, maar verder geen problemen. Alleen jammer dat er voor hem op de terugreis geen ruime plaats aanwezig was. Foutje van de boeker. Hij zat redelijk klem in de standaardstoel, maar de bijna 12 uur durende vlucht heeft ie goed doorstaan.

Het is ons dusdanig goed bevallen, dat we ons alweer hebben opgegeven voor het volgende jaar.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.