Wereldtitel dammen 2016 in Nederland

 logowkmatch-1545345474

 

 

PERSBERICHT
Wereldtitel dammen 2016 in Nederland

Nederlanders Jan Groenendijk (18) en Roel Boomstra (23) strijden om de Wereldtitel dammen 2016. Gegarandeerd een Nederlandse wereldkampioen.

2016 is een bijzonder jaar voor de Nederlandse damsport. Voor het eerst sinds Harm Wiersma in 1984 wereldkampioen werd, krijgt Nederland weer een nieuwe titelhouder. De jonge Nederlandse grootmeesters Jan Groenendijk (Wageningen, 18 jaar) en Roel Boomstra (Groningen, 23 jaar) gaan de strijd om de felbegeerde titel aan. Van 3 tot en met 18 december spelen zij in totaal twaalf wedstrijden op verschillende locaties in Groningen, Wageningen en Den Haag.

De eerste vier dagen vindt de wedstrijd plaats in het Van Swinderen Huys in Groningen, daarna verhuizen de heren met hun dambord naar het stadhuis van Wageningen, waarna het spectaculaire slot van de Wereldtitel wordt gespeeld in Den Haag. De openingswedstrijd van Den Haag zal plaatsvinden in het politieke hart van het land, de Eerste Kamer.

Met presenterende partners Top Notch en Young Capital heeft het toernooi de doelstelling om het imago van de damsport te verjongen en Jan en Roel Nederlandse sporthelden te maken.

Door de samenwerking met Top Notch artiesten Ronnie Flex en Jiggy Dje, Healthy Ageing boegbeeld Erik Scherder (RUG), zanger Meindert Talma en literair recensent Arie Storm zullen er rondom de wedstrijden allerlei unieke randactiviteiten worden georganiseerd.

Voor meer informatie: www.wereldtiteldammen.nl

Indien U meer informatie wilt of aanwezig wilt zijn bij het persmoment of één van de wedstrijd dagen kunt U contact opnemen met:

Toernooidirecteur Maarten Kolsloot 06 42 57 96 95/ mkolsloot@gmail.com
KNDB Directeur Arjan de Vries 06 53 83 04 32 / arjan@devriessport.nl

BIOGRAFIËN

 Biografie 1 – Jan Groenendijk

 Jan Groenendijk (18) is Nederlands’ jongste professioneel damtalent. In eerste instantie wilde Jan proefvoetballer worden, maar vanaf het moment dat hij tijdens schooldammen zijn damtalent ontdekte, koos hij volledig voor de damsport. In de categorie Jeugd werd hij drie keer Wereldkampioen en zeven keer Europees Kampioen. In 2015 deed hij mee aan het WK, waar hij op 17-jarige leeftijd de tweede plaats achter de Rus Aleksandr Georgiev behaalde. Quote: “Als je haar maar goed zit!”

Biografie 2 – Roel Boomstra

 Roel Boomstra (23) is een Nederlandse dammer die in Groningen woont en studeert. Toen Roel een jaar of acht was begon hij met dammen en schaken en koos uiteindelijk voor het dammen vanwege ‘de ongekende diepgang van het spel’. Roel is inmiddels 5 jaar professioneel dammer, maar daarnaast studeert hij ook natuurkunde. Hij werd Nederlands Kampioen dammen in 2012 en 2015 en Europees Kampioen dammen in

2014. Ook behaalde hij de derde plaats op het WK in 2013 en 2015, net na debutant Jan. Quote: “Ik spreek uit dat ik de beste wil zijn!”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.