Westerhaar – Hijken 17-43

Een unieke gebeurtenis: in de laatste ronde van de nationale competitie drie teams van Hijken op bezoek bij drie teams van Westerhaar. Alleen Westerhaar 2 – Hijken 2 was spannend. Maar natuurlijk schrijft Bert alleen over het eerste.

Remise, daar deden we niet aan, alleen aanvoerder Henk Kalk gaf daaraan toe om de uitslag 11-9 mogelijk te maken. Al heel vroeg wonnen vader en zoon Plijter. We zwijgen over de vier verliespartijen. Tussendoor won hulpkracht Jan Mente Drent (Harry was nog niet helemaal fit, hij was er als supporter! De promotiewedstrijd is hij er bij!). Bij een 9-7 achterstand ging Jaap Knipper oerdegelijk en onafwendbaar op de eindspelwinst af. Benjo Verberkt vestigde een persoonlijk record: voor het eerst de langste partij. Een dreigende 1 om 5 verwarde zijn tegenstander volledig, en daarmee was het 11-9 voor ons.
Tegen wie spelen we de nacompetitie? Na lang studeren houd ik het op Den Haag, het team van Fred Ivens.
Klaar voor de stamppot in Diffelen, De Gloepe. Alleen Gerwin ploeterde nog voort in een vier tegen vier, in de richting van vier dammen elk. Bij de stand 16-2 voor Hijken 3: “Is deze partij nog van belang voor de einduitslag?” Na enige bescheiden hints uit het publiek werd tot remise besloten. En toen naar Diffelen. Prima stamppotten zuurkool,worteltjes en bonen met worst, spek en spare ribs. Diffelen bleek al zo dicht bij Hijken te liggen, dat Herm Jan op weg naar huis een kleine omweg via Lemelerveld inbouwde.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.