DDB-cup spannend tot het laatst

Damclub Roden/Leek organiseerde op de bekende soepele manier de vierde en beslissende ronde van de DDB-cup. Wie zou de grote beker voor een jaar mee naar huis krijgen? In groep 2 spande het er om. Jasper den Boon had in het algemeen klassement een kleine voorsprong op Suzanne Staal. Suzanne bleef Jasper de baas en kwam hem daarmee dicht op de hielen. Maar Willen Pol, de eerste Fries ooit in de DDB-cup, zette de Groningse Suzanne in de laatste ronde de voet dwars. Daarmee werd Willem groepswinnaar en kwam Suzanne net te kort om Jasper in te halen. Jasper en Suzanne kunnen terugkijken op een schitterende serie DDB-cups.

De Cup blijft tijdens de zomerstop dus bij Jasper in Zuidwolde, Drenthe. Daar was hij trouwens vorige zomer ook al, maar Nick Waterink had zijn damagenda te vol om de cup te verdedigen. Nick (13) heeft zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap van 14 tot 17 jaar en werd derde op de Europese kampioenschappen in Wit-Rusland.

Jasper moet nog even wachten op zijn beker. Er waren drie groepswinnars die al hun partijen wonnen: Lars Emmens uit Assen, en broer en zus Esad en Gülnaz Yildirim uit Hoogeveen. Zij mogen eerst de beker een paar weken in huis hebben.

De laatste twee groepswinnars waren Gerco Lubberink (Winschoten) en Bas van Dijk (Leek).
Tot volgend seizoen!