Nieuwe kampioenen bij de jeugd

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar speelt de Drentse jeugd altijd om de persoonlijke kampioenschappen. Vorig jaar weken we al uit van Hijken naar Hoogeveen, dit jaar weken we uit van de woensdag naar de donderdag. Op woensdag hadden we namelijk het beroemde toernooi van Stadskanaal. Ook dit jaar genoten we weer van de Hoogeveense gastvrijheid.

Hier staan de acht welpen (wijs en klik) :

Armin Kerric – Kasim Turkovic
Nicole de Vries – Pascal Strijker
Lars Martens – Babette Doldersum
Marcel de Boer – Marnix Betting

Lars Martens van Roden/Leek was niet bij te houden. Marcel de Boer uit Assen bleef in de buurt met twee remises tegen Lars, maar Marcel liet zich in het begin al verrassen door Marnix Betting van De Driemaster, Assen. Vanaf dat moment bleef hij twee punten achter bij Lars. Marnix werd vierde achter Nicole de Vries. In de laatste ronde moest hij Nicole verslaan om derde te worden. Hij haalde wel een dam, maar Nicoles schijven kropen er langs.

Nick Waterink werd winnaar bij de pupillen door Bart Westerveld, de kampioen van 2010, te verslaan. Tot de prijsuitreiking toe probeerde Bart in de weg te lopen, maar hij miste de scherpte.
Tristan Blokzijl had tegen beiden goede kansen, maar kwam niet verder dan een remise tegen Nick. Daarmee was Tirstan derde en tegelijk kampioen bij de aspiranten. Ilse Barf was de derde pupil, Susanne Betting (ook al van de Driemaster) de vierde.

En dit zijn dan de zes pupillen:

Tristan Blokzijl – Bart Westerveld
Ilse Barf – Kayliegh van der Wal
Nick Waterink – Susanne Betting

De deelnemers waren eerst even bezorgd. Waren er wel bekers? Gelukkig kwam de Drentse Dambond op het laatste moment met een doos vol aanzetten.