De Driemaster en De Kooi schooldamkampioenen

17 maart 2012

De schooldamwedstrijden voor teams in Westerbork zijn weer achter de rug! Dank zij de gastvrijheid van De Voorhof en de soepele organisatie van Bé Brakels en Gert Bosker liep alles op rolletjes.

wijs naar en klik op een foto

Zaterdag 10 maart er gespeeld om het kampioenschap van Drenthe voor groep 6 en jonger. Winnaar werd De Driemaster uit Assen met 6 overwinningen en drie maal 4-4. Tja, trainer Hans van der Nap. Ook De Holtenhoek uit Vries bleef ongeslagen, maar bleef vier maal op 4-4 steken. De Zuidwester it Westlaren had pech, ze werden in de eerste twee ronden net op het nippertje met 5-3 verslagen door De Holtenhoek en De Driemaster. Maar daarna stoomden ze op naar de derde plaats. De troostprijzen waren voor Daltonschool Zeijen, De Bosvlinder Hooghalen 1, De Hoeksteen 1 Zuidwolde, De Hoeksteen 2, De Bosvlinder 3, De Bosvlinder 3 en Theo Thijssen Assen.

Vandaag werd het eerste viertal van De Kooi uit Eelde kampioen van Drenthe bij de zevende en achtste groepers. Tja, trainer Danny Staal. In de beslissende wedstrijd versloegen ze De Borg Assen met 6-2. Derde werd De Bosvlinder Hooghalen 1. Die bleven wel ongeslagen, maar met zes keer 4-4 en een keer 8-0 bleven ze toch achter bij De Kooi en De Borg. De runners-up waren Harm Smeenge Beilen, De Vijverstee Vries, De Eshorst Beilen, De Kooi 2 en De Holtenhoek Vries.

               

Op woensdag 28 maart kunnen de jonge dammers hun krachten meten in de persoonlijke schooldamkampioenschappen van Drenthe, ook weer in Westerbork.