Een logische spelgang

                           of

Mevrouw Dollekamp gaat een dagje uit

Het voorspel van de partij tussen Lambert Jan Koops en Bert Dollekamp

9 oktober Bert → Evert

Ha Evert,

De interessante Marino Barkel damt bijna net zo snel als Be Eggens,zodat ik na zijn partij met W Sipma ruim de tijd had om uit te legen dathet feit dat Zwartman niet meedeed Westerhaar de titel oplevert (bord 2:Okken-vervanger Z 0-2) en hem het beste damboek van de laatste decennia (zie recenzie Ivens) heb doen aanschaffen.

Hij moet nog wel betalen.
En het boekie had ik niet bij me, gelieve toe te sturen:

Marino Barkel
Peterburgstraat 26
7671 XM Vriezenveen

Gr Bert

9 oktober Evert → Bert

Bert,

Gelijk het bondsblaadje uit zijn celofaantje gerukt. Ja, staat er in. De hoofdredactie heeft zoals verwacht wel het gironummer er afgeknipt. Boeven zijn het. Misschien kun jij het er in een volgend stukje voor het bondsblaadje tussen moffelen? Zal ze leren, de amateurs. Ga nu je stukje lezen, ziet er wel een beetje serieus uit trouwens. Gaat het verder goed met je?

Groeten,
Evert

9 oktober Bert → Evert

Prima,

Al moet ik bekennen dat Jacob me gestrikt heeft als invaller in Twente. Zodat ik moeder ondertussen een dagje bij Erna & Gerrit parkeer. Handig he

11 oktober  Evert → Bert

Zo is dat!

Als je toch die kant op gaat: doe Jeroen Goudt de hartelijke groeten. En neem een paar boekjes mee. Hebt een genoeglijke dag!

Groeten,
Evert

13 oktober Bert → Evert

Zo kennen we nog een beetje lachu. Gewoon eentje voorlezen, zou dat mogen van de arbiter?
Ben overigens ouderwets in vorm. Voor de zomer bereikte ik tegen Nico W nog een gelijkwaardige remise, daarna ontsnapte de volledig gekraakte Nick Hoving met een punt na kortsluiting mijnerzijds (50 zetten in 1 1/2 uur is wel veel als je zo vaak moet pissen als ik, ook daarmee verder geen probleem, bloed heb ik laten nakijken op een stofje, chorestorol trouwens beetje verhoogd, laat dat nakijken, ik hoef geen pillen, mag volstaan met twee vette haringen per week en niet teveel biefstuk, wat een luxe)

…. waarna de jeugdige talenten  Paul Wijninga en Martijn de Jong wel voor de bijl gingen. Zouden ze denken dat 100 ratingpunten of zo iets uitmaakt? Vooral partijtje met Martijn moet de Pyramidale liefhebber goed doen, Op http://toernooibase.kndb.nl/   onder PGD vindt je petijtjes, Alex zet dat er allemaal op toch wel handiger dan een boekie bewaru

Toen was ik dus de hele zomer tweede. Maar ja het toernooi was al voorbij. Zodat Alex mij op meesterlijke wijze inplande vlak na de zomer. Daar zien we een bekend patroon. Na 30 zetten heeft Bert het wel zo’n beetje rond, maar ja waar dam je dan verder nog voor. Oeps en verloren. Herman Mulder schitterend slot en ook Danny Staal werd na het laffe 1….16-21 eerst ingemaakt, waarna ik op geniale wijze de zaak verpoedelde.

Tja ik heb Jacob gewaarschuwd. Hopenlijk krijg ik Wirny, de enige die ik naast J Goudt niet zal onderschatten.

Nadat ik moeder heb afgeleverd. Zal nog een hele toer worden want volgens Gerrit moet ik langs wel 38 rotondes; zoals mij per telefoon omstandig werd uitgelegd.

Doe ook wat leuks zaterdag,
groeten Bert

13 oktober Evert → Bert

1 uitslag kan ik denk ik al wel invullen voor zaterdag.

14 oktober Bert → Evert

Misschien wil Gerrit of Erna wel. De Eddy Walbeehm shuffle!

15 oktober Evert → Bert

Nou, wat heb ik je voorspeld? Schot in de roos.

16 oktober Bert → Evert

Je kent het verhaal nog niet. Kan zo afgedrukt in je volgende editie. Ik geef alleen de laatste zet van standup comedian L.J. Koops (zwart) en de invaller voor G. ten Brinke (wit): 35. …. 23×48 36. 31-27 zwart geeft op.
Waarbij de arbiter in zijn rapport zal vermelden dat schijf 23 wit was.

En Moeder heeft een heerlijke dag gehad.