Eerste maakt er het beste van tegen gehavend WSDV

WSDV wilde zaterdag uit protest met zes man naar Hijken komen, waar al veel over geschreven is. Toen Jesse van Beek bij hen ziek afmeldde, moest er geïmproviseerd worden, omdat er minimaal zes spelers nodig zijn om een wedstrijd te mogen spelen. Gelukkig voor beide teams werd bardame Hanneke bereid gevonden namens WSDV achter de borden plaats nemen en kon de wedstrijd van start gaan, zij het met een 8-0 voorsprong voor Hijken, 10-0 met de overwinning op Hanneke reeds ingecalculeerd.

Maar laten we het vooral hebben over de partijen die wel zijn gespeeld, want die waren zeer de moeite waard! Doordat het teamresultaat al praktisch vaststond, werd er op alle borden vrolijk gedamd. Hans vermaakte zich wel met de bardame (‘interessante partij Hanneke’) en haalde nog een leuke rondslag uit.

Aleksej begon met lekker aanvallen tegen Matthias, maar besloot waarschijnlijk op foutieve gronden af te haken, waarna de stand vervlakte. Met de remise was het elfde punt wel binnen. Harms tegenstander Johan Sterrenburg deed alles in de opening om het bord in vuur en vlam te zetten en slaagde daar glansrijk in. Buitenaardse taferelen maakten halverwege de partij plaats voor een positie met waarschijnlijk wat voordeel voor Harm. Even later wist hij listen te combineren en maakte het gedecideerd af.

Auke speelde tegen Wieger Wesselink erg actief en had in een mum van tijd groot terreinvoordeel opgebouwd. Wesselink wist de klassieke linies echter gesloten te houden en was remise uiteindelijk een logische uitslag. Wouter S. speelde tegen kopman Jan Groenendijk een ongewone opening die leidde tot creatief spel. Groenendijk speelde sympathiek mee en in het middenspel ontstond een vlijmscherpe situatie. Wouter kon daar beter mee uit de voeten met de stand en wist een mooie scalp (ondanks een onbestraft gelaten fout op de 35e zet) binnen te halen.

De laatste partij was van Roel tegen Marcel Monteba. Na een theoretische opening had Roel het betere van het spel en halverwege was het al tijd om de winst uit te rekenen. Het lukte echter niet om de goed verborgen varianten te vinden en Monteba was er als de kippen bij om middels een damcombinatie remise af te dwingen. Daarmee is de uitslag nog een beetje dragelijk voor de Wageningers: 17-3.

Zie Toernooibase voor de partijen!

Over twee weken reizen we af naar Huissen voor de topper tegen VBI. Laten we ervan uitgaan dat er dan in ieder geval gewoon weer twintig man achter de borden zitten. En dat het dan niet vijf, maar tien mooie partijen mag opleveren!