IWOB-bokaal

 
IWOB-bokaal 29 januari 2018

invent

De strijd om de Hijker beker – de Invent Woning Optimalisatie Bokaal – voltrekt zich op maandag 29 januari 2018  om 20.00 in de Dorpshoeve.

Bekerhouder is Siep Buurke.  De winnaar verwerft het recht, mee te strijden om de Drentse beker (bekerhouder: Gert Bosker).

Er wordt gespeeld volgens het afvalsysteem. De paring geschiedt door loting. De speler met de hoogste rating krijgt 5 minuten plus 5 seconden per zet, de speler met de laagste rating 10 minuten plus 10 seconden. In geval van remise gaat de speler met de laagste rating door naar de volgende ronde.

We rekenen met de virtuele rating per 20 januari 2018: zie de lijst.

Na de eerste ronde moeten er 16 (of bij zeer slechte opkomst, 8; of halen we 32?) spelers over zijn. In de eerste ronde speelt iedereen; alleen bij een oneven aantal wordt één speler vrijgeloot, die gaat automatisch naar de tweede ronde. In de eerste plaats gaan alle winnaars en winnende remise-spelers naar de tweede ronde. Vervolgens de verliezende remise-spelers; als er dat te veel zijn, wordt er onder hen geloot. Zijn er dan nog te weinig, dan wordt er geloot onder de verliezers.