Hijken 2 en Hijken 3 blijven er bij zitten

Door Kor de Groot en hj

Internationaal grootmeester Roel Boomstra heeft op zaterdag 10 september de damrun van het eerste tiental van damclub Hijken DTC gewonnen. Hans Jansen is tweede geworden en Martin Dolfing derde. Hijken 2 wist met 14-4 te winnen van Hijken 3 tijdens een reguliere wedstrijd. Het dampodium was de door Gerrit Misker beschikbaar gestelde showroom van zijn autobedrijf Misker te Emmen, hoofdsponsor van Hijken DTC 1. De dag werd qua catering uitstekend verzorgd door zijn vrouw Ans Misker. Benjo Verberkt verzorgde op ludieke wijze het commentaar tijdens de damrun.


Henk Jan Westerveld verliet zijn stoel 0m deze foto te maken

Het tweede en het derde tiental bleven er rustig bij zitten. Met tientallen van elk 9 spelers werd het een boeiende oefenwedstrijd tegen Hijken 3.
De uitslagen waren:
Hans van der Laan – Rien Wijermars 2-0, Jaap Knipper – Dick van der Velden 2-0,
Benjo Verberkt – Wim Koopman 2-0, Kor de Groot – Riender de Vries 1-1,
Herm Jan Brascamp – Leo Meloni 2-0, Rik Smit – Gerhard Dunning 1-1,
Rob Knevel – Bart Westerveld 2-0, Jos Plijter – Erik Beugels 2-0 en
Egbert Koning – Henk Jan Westerveld 0-2.

De partijen zijn bijgeschreven op toernooibase als de tweede ronde van de onderlinge competitie.

Hans had een machtig centrum tegen Rien, Rien wist bijna remise te halen. Jaap brak door en snoepte alle stenen van Dick op met zijn dam. Wim had meer last van Benjo’s dubbelrol dan Benjo zelf en trapte in een 3 om 5 die Benjo opzichtig klaargezet had. Kor kreeg van Riender een slagzet om de oren maar wist remise te halen. Leo dacht dat een tijdelijk offer tegen Herm Jan wel kon, helaas kreeg hij zijn schijf niet terug. Gerhard zag een winnende damzet over het hoofd. In plaats daarvan dwong hij Rik tot het offeren van een schijf, maar de compensatie bleek genoeg voor remise. Rob bereidde met zorg een zetje voor tegen Bart. Jos was scherper in het eindspel dan Erik en won. Egbert ging voor een dam tegen Henk Jan, hij was helaas te duur waardoor Egbert verloor.