Roel Boomstra terug in wiel van Baljakin

● Emmenaar na dubbelslag op tweede plaats

DvhN 16 april 2011

Door Bert Dollekamp

Wapenveld  Op karakter heeft Roel Boomstra zich na de verloren slag tegen titelverdediger Alexander Baljakin teruggeknokt naar de top van het NK dammen.

De Emmenaar herpakte zich met een soepele remise tegen Pim Meurs en nam vervolgens de laagvliegers Richard Mooser en Edwin Twiest te grazen.Beide debutanten beten fel van zich af, waarna Boomstra zijn heil zocht in de tactische finesse. Mooser werd met een tempospelletje het bos in gestuurd en Twiest werd met de vlag op vallen voor een duivels dilemma gesteld.
“Ik heb bewust niet de beste maar de kansrijkste zet gespeeld. Hij had gewoon geen tijd om de weerlegging te vinden en toen was de rest techniek”, zei Boomstra.

Na zijn dubbelslag achterhaalde Boomstra rivaal Pim Meurs en kroop met een punt achterstand opnieuw in het wiel van de vorig jaar nog ongenaakbare Baljakin.
“Zonde dat ik het tegen hem heb laten lopen, bij remise had ik nu bovenaan gestaan, nu moet er wel een wonder gebeuren om hem nog in te halen”.

Boomstra moet dan zelf winnen van de geplaagde Kees Thijssen en debutant Martijn Wachtmeester zou Baljakin in de kraag moeten grijpen. Maar zeker is dat het tot de laatste zet spannend blijft.