Successen voor Hijker tientallen

De drie tientallen van Hijken DTC gunden zaterdag hun tegenstanders niet meer dan één punt. Het eerste veegde vlot de vloer aan met Orfam Telecom Twente (het roemruchte Twentes Eerste). Surhuisterveen was met een al te defensieve strategie naar De Dorpshoeve gekomen, Hijken 2 buitte dat professioneel uit. Het derde snoepte Britsum, concurrent van het tweede voor het kampioenschap, een puntje af.

Hijken 1 bleef Twentes Eerste de baas met vier overwinningen tegen één nederlaag. Sterspeler Virny kreeg geen kans tegen Aleksej Domtsjev. In de slotstand stonden beiden met dezelfde combinatie klaar, Virny moest hem wel nemen voor de remise. Henk Kalk combineerde snel naar dam. Roel Boomstra forceerde het hele centrum van Bas Messemaker in puin.
Michiel Kroesbergen dwong André Nijmeijer tot materieel gelijke maar verliezende combinatie. Toen die dat inzag, stak hij er nog een paar schijven in, vruchteloos. Alleen Wouter Sipma speelde de volle vier uur. Na 45. 33-29  kon hij saai winnen met 34-39,  maar hij koos voor spektakel door 34-40  46. 27-22. Jacob Okken is nog aan het bijkomen van zijn partij tegen Rik Keurentjes.

Surhuisterveen trad Hijken 2 tegemoet met zijn vier sterkste spelers op de onderste borden. Alleen Rein van der Wal had succes tegen Jos.  Benjo, Berend en Hans troffen zeer voorzichtige tegenstanders, zes punten. Gerrit Terpstra speelde onbevangen tegen Jaap Knipper, hielp ook al niet. Karel de Bruin kwam goed te staan tegen Rik, maar die wist zich te redden met een zetje. Berend profiteerde van een overbezette rechtervleugel bij Haye Wittermans. Harry ondermijnde het centrum van Johan Slofstra.

Het derde had de nodige invallers. Speciaal de winst van Cora Koopman tegen de aloude Boele Land trok de aandacht. Anne-Wil, Henk Pruim en Riender verloren. Vaste invaller Harry Vosmeijer won en troef achter de hand Anton Saman versloeg Nick de la Fonteyne na een lang eindspel.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.