AJB Bokaal voor Siep Buurke

siep

De jaarlijkse bekerstrijd om de Aannemersbedrijf Roland Jonkers Bokaal werd gedomineerd door een relatief nieuwe Hijker: Siep Buurke. In de twee jaar die hij in ons midden is heeft hij zich een echte Hijker getoond. Zo zette hij zich belangeloos, onvoorwaardelijk, volledig en zonder morren in voor het tweede tiental, zelfs als er redelijkerwijs een plaats voor hem in het eerste lonkte. Vooral daardoor stoomde het tweede soepel naar het kampioenschap.

Gisteravond was Siep niet te stuiten. In de eerste twee ronden dichtte titelfavoriet Gerhard Dunning zich tweemaal een kans toe tegen Siep. Gerhard ging, in zijn eigen woorden, ongenadig ten gronde. In de halve finale en in de finale toonde Siep zijn kracht tegen Wouter Sipma en Jacob Okken. Goed, remise was voldoende, maar er waren ook nauwelijks kansen voor Wouter en Jacob.

Wouter kwam in het late middenspel nog tot iets dat op een dun aanvalletje leek. Siep toonde koel aan dat het niets voorstelde.

In de andere halve finale stak Jacob een stokje voor de ambities van Jan Ziengs. Jan vond het tijd worden voor zijn tweede AJB Bokaal, zoals hij onderstreepte met overwinningen op Berend Plijter en Jaap Knipper.

Jacob probeerde Siep in de finale vergeefs te verontrusten met een schijnkettingstelling.  Die hield precies  één zet stand. Even later zagen we  Siep toch nog even schrikken na een nieuwe Jacobse schijnbeweging. Siep bleef helder.

Siep wordt nu toegevoegd aan het illustere rijtje AJB-winnaars met Jacco Keizer, Gerwin Kolkman, Jan Ekke de Vries, Henk Kalk , Jan Ziengs en Wouter Sipma.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.