Belevingswereld

Door Harry de Groot

Een kort verslag van mijn belevingswereld van de wedstrijd van gister.

Had mij licht voorbereid op een treffen tegen Igor Chartoriyski, Gino Schirinzi of Raphaël Zdoroviak. Moet ik tegen ene Piet Karregat. Van Kor de input mee gekregen dat Piet een voorkeur heeft voor klassiek en de laatste jaren veel gelijk speelt en bijna niet verliest.

Dus met veel plezier reageer ik op 32-28 met 20-25 om er geen klassiek van te maken. Door zijn ruil en zijn reactie op mijn spel aan de andere rand maar weer mijn oude vertrouwde centrumspel opgepakt en bewust de bezetting van veld 24 en de volgende omsingeling toe gelaten en een beetje afgedwongen. Het plan was het centrum van Piet langzaam op te roken en op termijn te profiteren van zijn randschijven. Rond twee uur wist ik na een rondje langs de borden dat ik risico’s moest nemen en vol voor de winst moest gaan om als team een kans te maken op een punt.

Jaap, Hans en Berend lagen toen onder druk. Die druk werd hun op den duur ook te veel. 

De bijna-doorbraak in mijn partij die het gehele centrum van Piet opblies kwam als volkomen verrassing. Dit had ik eigenlijk niet meegenomen in het plan. Spelers van boven de 1200 trappen daar toch niet in!!! Na zijn 27-21 schoot mij de sketch van Guido Weijers te binnen met de tekst: “Doet ie dat? nee dat doet ie nieeeeee nee dat doet ie niet of toch neeeee dat doet ie nieeeeee”. Na de slagenwisseling moest ik ook even naar buiten om mijn “verwarring” kwijt te raken en om gefocust en met volle adrenaline de kill in lichte tijdnood af te maken. Na het schijfje voor op zet 50 was de wedstrijd voor mij klaar en konden Piet en ik aan het bier. De laatste zetten waren ook niet meer de moeite waard, “game over”. De thriller bij Kor en de winst van Herm Jan waren op dat moment ook veel boeiender. De overige wedstrijden leken allen op een bloedeloze remise af te sturen. Rik baalde hier zichtbaar van en probeerde nog wat te forceren waardoor hij langs de afgrond toch tevreden moest zijn met een remise en wij met een 9-11 verlies. Maar gelukkig FC Groningen won met 2-0, met dank aan Benjo.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.