Dag 3: dubbele ronde

Henk Jan Westerveld

Na het standaard ochtendritueel zijn we lopend naar de Koningin Wilhelminaschool gegaan en niet naar de Beatrixschool zoals ik in een vorig verslag vermeldde.
Er stonden vandaag twee ronden op het programma, een zware dag dus. De eerste ronde mocht Bart tegen Dirk Vet aantreden. Bart opende goed en al snel stond het Chizhov-kanon in stelling. Echter gedurende de partij ontglipt Bart de greep op het spel en weet de goed spelende Dirk een remise af te dwingen. In de ochtendpartij weten zowel Vincent als Ilse net geen twee punten te pakken.
In de middagronde (foto) treffen Bart en Ilse elkaar en mag Vincent tegen Jorne Huiting.

Daar Ilse en Bart dezelfde trainer hebben is dat dus voor Zainal een interessante partij waarin Bart met een lange vleugel opsluiting uiteindelijk de winst naar zich toe trok. Vincent en Jorne maakten het lang spannend en hebben uiteindelijk de punten gedeeld. Dit houdt in dat we vier koplopers hebben met 6 punten, te weten: Vincent Houtjes, René Emmaneel, Bart Westerveld en Jorne Huiting. Met nog vier ronden te gaan lijkt het vervolg van het toernooi zeer spannend te worden.
Na Bart zijn partij heb ik besloten om nog even te gaan genieten van de zon. Gezeten op het bankje rond een oude boom op het schoolplein luisterend naar het carillon van de kerk tegenover de school die tulpen uit Amsterdam speelde, waande ik mij in 1922. Het jaar waarin de school gebouwd is. Hoe nostalgisch is dat. Ik denk bij mezelf wat toch fijn dat het vakantie is. Ja, het valt niet mee, damvader zijn.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.