Debutant Het Noorden provinciaal Drents (kerst)kampioen!

Van onze sportverslaggever Kor de Groot

De sporthal in Leek was het toneel van de mogelijke ontknoping van het provinciale clubkampioenschap voor viertallen. Er waren vooraf drie teams ongeslagen: Het Noorden, Hijken 1 en HDC Hoogeveen.

Hijken 2 moest aantreden tegen Roden/Leek. Rik Smit wist op bord 1 vroeg in de avond zijn opponent van het bord te schuiven door een vooruit geschoven damsteen te veroveren. Kor de Groot wist Hans Duijzer na ruim 30 zetten klem te zetten, waardoor Hans vroegtijdig moest opgeven. Herm Jan en Wim wisten stand te houden tegen Roel de Vries en Evert Faber. Hijken 2 wist hierdoor de eerste overwinning binnen te slepen met 6-2.

In de wedstrijd tussen Hijken 1 en Houdt Stand Beilen hebben Henk Kalk en Gert Bosker vroegtijdig besloten remise te spelen. Hans van de Laan wist op bord 2 een 3 om 3 combinatie te vinden naar dam, waardoor Wouter zijn meerdere moest erkennen in Hans. Op bord 4 was het volop sensatie omdat Aike Smid regelrecht afging op een verdiende puntendeling tegen Jan Ekke de Vries. Aike wist in tijdnood echter niet de remise te vinden, maakte een onnodige blunder en verloor. Meint de Vries was Benjo Verberkt te slim af in het eindspel waardoor Houdt Stand Beilen met 5-3 van Hijken 1 wist te winnen.

Het Noorden wist met 6-2 te winnen van HDC Hoogeveen. Danny Staal wist met een scherp eindspel tegen Gerard Bruins de eerste overwinning binnen te halen. Martijn de Jong wist in de langste dampartij van de avond de winst te pakken tegen Maarten Wichgers.

Het Noorden staat met nog twee wedstrijden voor de boeg twee wedstrijdpunten of meer voor op de rest. Kortom, voor het eerst in de geschiedenis lijkt een niet Drents viertal af te streven op het kampioenschap!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.