Eerste horde beker genomen

Siep Buurke

Op weg naar de prolongatie van de bekertitel moest de eerste horde genomen worden. Op papier leek dit makkelijk, maar dat niets vanzelfsprekend is, bleek vorig jaar wel toen met de hakken over de sloot de tweede ronde werd behaald. Echter, het werd een zegetocht. Met de eerste vier plaatsen op de scorelijst bleek dit viertal zaterdag superieur. 1. Hans, 2 Jan Ekke, 3. Henk, 4. Siep. De afspraak was geen onnodige risico’s te nemen, Hans (Jansen) zou alle partijen toch wel winnen. Dit lukte bijna. In de laatste ronde, toen we ons al geplaatst hadden, zag Hans een bijzonder mooie finesse over het hoofd, die hem alsnog de terechte winst tegen Edwin Twiest zou hebben bezorgd.

In de partijen die remise werden waren er alleen maar winstkansen voor onze spelers. Een drie keer acht- nul uitslag was zeker mogelijk geweest!

In de tweede ronde zal het moeilijker worden, maar met de grootmeesters die Hijken nog achter de hand heeft, moet ook deze horde genomen kunnen worden. Het tweede team wist zich niet voor de tweede ronde te plaatsen. Dit ondanks fantastische prestaties van Bert Dollekamp en Berend Plijter die gelijkwaardige remises tegen de grootmeesters Johan Krajenbrink en Geert van Aalten lieten aantekenen.

Dat het opkomen met een minder sterk team risico’s met zich meebrengt ondervond Wageningen dat zich niet voor de tweede ronde wist te plaatsen. Naast Hijken is Het Noorden uit Groningen ook een titelfavoriet. Het won overtuigend haar poule voor VBI. Gezegd moet worden dat zij met onze Wouter Wolf in haar team wel extra versterkt is.
De eerste stap is gezet, nu nog maar even afmaken….

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.