Siep Buurke

In de laatste ronde van de bondscompetitie deden zich geen verrassingen meer voor. Misschien waren de verliespartijen van het tweede team verrassend te noemen. Het seizoen werd helaas afgesloten met een off-day voor de meeste spelers van het tweede team. Er werd nog wel goed begonnen door Jaap Knipper die het gelukkig weer helemaal had. Een fraaie combinatie die hij fraai afrondde. Toen leek het nog spannend te worden, maar er was nog maar 1 pluspuntje. Alleen Hilko Koning wist te verrassen met zijn sterke spel tegen Ove Verdel, die op het laatst een rating had van 1241, remise.

Daarmee was de kous afgebrand. Erg verrassend waren de nederlagen van Henk Kalk en Jan Mente Drent, die beiden te veel risico’s namen. Zie voor enige fragmenten de opmerkingen van Kingsrow.

Eibergen is een team dat potentieel ereklasseteam kan worden. Ze hebben zich al versterkt met Ove Verdel en Alexander Presman. Dit was mogelijk na het uiteenvallen van Apeldoorn. Allard van Tongeren is de stille sponsor achter dit team, zoals hij dat ook was bij Apeldoorn. Koesteren deze man. Helaas zien we vaak het tegendeel. Bennie Smeenk, die al vijftig jaar damt zou normaal ook voor dit team uitkomen, maar is gestopt met dammen vanwege de psychopaat. Ook hij is een dammer die zich jarenlang belangenloos ingezet heeft voor de damsport, vorig jaar nog in het bestuur van de KNDB. Het is te hopen dat hij over enige tijd wel weer de lust krijgt om te gaan dammen. De stemming in het tweede bleef goed. Op de terugweg keken we naar de uitslagen van de ereklasse. Daarbij kwam er ook geen verrassing uit. Hijken zal nu in de beslissingwedstrijd tegen Van Stigt Thans weer moeten winnen. Van Stigt Thans heeft nu aan 10-10 voldoende vanwege het doelsaldo. Maar met het fantastische spel van Harm Wiersma die topscorer van de ereklasse werd zijn er zeker mogelijkheden om de titel te veroveren.

1 Response to

  1. Herm Jan says:

    Nou nou, alleen Hilko wist te verrassen.
    Herm Jan

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.