Heerenveen over de knie bij Hijken DTC 2 09 – 11

Henk Kalk

Zaterdag 15 Oktober stond de eerste echte krachtmeting op het programma. Heerenveen en Hijken (beide kampioenskandidaat) mochten de degens kruisen. Na een voorspoedige heenreis waren we allemaal ruim op tijd aanwezig. Met spanning werd uitgekeken naar de diverse paringen. Om ongeveer 11.45 uur was duidelijk wie er die middag tegenover elkaar zouden zitten.

Bord 1 Oscar Veltman – Bert Dollekamp 1-1

Bert probeerde in deze partij om door gelijktijdige bezetting van de velden 22 en 24 tot spel te komen.  Uiteindelijk lukte hem dat ook. In het late middenspel stond hij erg goed maar of het ergens gewonnen was weet ik niet zeker (zie toernooibase voor een mooie mogelijkheid bij analyse)

Bord 2 Tjipke Smedinga – Jaap Knipper 0-2

Jaap is dit seizoen tot op heden een fenomeen. In no time leverde hij al 2 keer zijn notatiebiljet bij mij in waarop een snelle overwinning te zien was. Gisteren waren de andere partijen nog maar net goed en wel begonnen of Jaap stond alweer een schijf voor. Hoe doet hij dat toch? Doordat zijn tegenstander niet meteen opgaf duurde de partij nog een paar uur maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Geweldig Jaap!

Bord 3 Gerben de Wit – Rik Smit 1-1

Na een creatieve opening van de witspeler was de stand toch wel in evenwicht. Het verdere verloop was erg interessant waarbij er zeer waarschijnlijk voor de witspeler iets meer te halen viel. Of heb ik het mis? Wel een erg nuttig punt tegen 1 van de betere spelers van Heerenveen!

Bord 4 Johan Taeke Dekker – Benjo Verberkt 1-1

Benjo ontpopt zich dit seizoen tot een prima afstopper van de kopman van de tegenstander. In de 1e ronde was dit Eric van Sonderen en nu Johan Taeke Dekker. Erg belangrijk om zo iemand in je team te hebben. Klasse Benjo!! Volgende wedstrijd Jeroen Goudt? P.S. op toernooibase laat Johan Taeke nog enkele interessante varianten zien.

Bord 5 Sipke Doller – Siep Buurke 1-1

In deze partij leek Siep nog wat kansen te krijgen tegen de witte schijf op veld 22 maar Sipke verdedigde zich goed en behaalde uiteindelijk een terechte remise.

Bord 6 Peter Veltman – Hilko Koning 2-0

Hilko zette de partij bijzonder scherp op. In het middenspel had zijn tegenstander hiervan kunnen profiteren. Toen hij dat niet deed dacht hij zijn rechtervleugel te kunnen ontwikkelen. Maar dan kon zwart een goede afwikkeling nemen. Hilko onderkende dat ook en deed wat anders wat uiteindelijk kansloos verloor. Op de website geeft hij zelf aan dat hij de afwikkeling gewoon had moeten toelaten. Met 2 schijven achter schijnt het toch remise te zijn!! Jammer, over 2 weken revanche!!

Bord 7 Anne Dekker – Herm Jan Brascamp 0-2

In deze partij stond de witspeler lange tijd zeker niet minder. Toen hij echter enkele positioneel slechte zetten deed kwam hij in het nadeel. Vervolgens liep de witspeler ook nog in een 3 om 3 en ging uiteindelijk kansloos ten onder.

Bord 8 Henk Kalk – Henk Hosper 2-0

In Henk Hosper had ik een tegenstander die duidelijk op remise uit was. De hele partij had de zwartspeler wel wat problemen te overwinnen. Toen hij uiteindelijk dacht het zwakke punt op 22 op te kunnen lossen volgde er een geniepige maar niet al te moeilijke combinatie. Ik was er echter niet minder blij om!!!!

Bord 9 Aize Plantinga – Berend Plijter 2-0

Toen Berend uiteindelijk de remisevariant berekend had gaf hij echter plotsklaps op. Doodzonde natuurlijk. Het zal pure damblindheid geweest zijn. Over 2 weken revanche Berend.

Bord 10 Rinus Veenstra – Hans van der Laan 1-1

Ook in de derde ronde viel Hans weer in bij het tweede. Hij speelde wederom een prima partij en behaalde een verdiende remise. Prima Hans!!!

Over 2 weken wacht ons Enschede. Wederom een echte kraker!! Wanneer we die wedstrijd winnen doen we een grote stap richting het kampioenschap!!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.