Het eerste team van Hijken op trainingskamp

Siep Buurke

auto

Hoewel op overtuigende wijze dit jaar de beker van de KNDB gewonnen werd, was damclub Hijken in de clubcompetitie tweede geworden en Huissen kampioen. Dit was een teleurstellend resultaat en daarom werd dan ook besloten een heus trainingskamp te beleggen als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli verbleef een deel van de selectie van het eerste team met reserves in het Landal Orveltermarke. De condities waren meer dan serieus en dus prima om gedegen trainingen te houden. Uiteraard zal in dit verslag geen mededelingen gedaan worden over de inhoud van dit programma, Huissen leest tenslotte ook mee. Naast de diepgaande trainingen waren er enige dammanifestaties. Daaronder de inmiddels traditionele Misker damrun en voor de eerste keer het bloembollensneldamtoernooi bij Veninga in Hijken. Op zaterdag werd de damrun overtuigend gewonnen door onze eigen wereldkampioen Roel Boomstra. De damrun is een fascinerende vorm van dammen, fysieke conditie is meer dan ooit nodig. Natuurlijk is een goede conditie nodig om een duursport als dammen op niveau te beoefenen, maar als er ook letterlijk wat van de conditie gevraagd wordt, is het moeilijk. De dammers lopen/rennen tijdens de damrun (vandaar de naam) van tafel naar tafel, en leggen aldus zo ongeveer 10 kilometer af. Daarnaast zijn er nog andere bemoeilijkende omstandig heden: o.a. weten waar het volgende bord staat, je moet je dus steeds weer oriënteren in de ruimte.En dan ook nog steeds 9 partijen tegelijk spelen, het vergt een aparte denkwijze, je moet veel omschakelen. De een is daar beter in dan de ander. Dat blijkt voor een deel ook uit de resultaten. Wouter Sipma scoorde verrassend laag bij deze wedstrijd. Ook het tempo van lopen van de verschillende deelnemers was gevarieerd. Twee spelers, Wouter Wolf en Hendrik van der Zee trokken af en toe een sprintje naar het volgende bord. De oudjes deden het nog goed: ondanks een hardnekkige blessure aan de knie had Auke Scholma nog een respectabel puntenaantal. Zelf had ik enige problemen met de spieren door een grote verhuizing. Rennen zat er voor mij dan ook niet in. Als het te langzaam gaat, verlies je op de klok. Voor Auke was het de eerste keer dat hij deelnam. Het tempo zal hem nog wat tegengevallen zijn.

siep (2)

 

 

 

 

 

Met mijn eigen resultaat was ik zeer tevreden, vijf remises op de negen partijen, in dit sterke gezelschap is meer dan voldoende. Ik had voor deze gelegenheid een bakkersbroek aangetrokken die opviel door zijn dammotief,  daarom tot dambroek omgedoopt werd.

 

 

 

 

 

Na afloop van de Damrun liet de sponsor, Gerrit Misker, zijn verzameling auto’s zien. In een van zijn andere showrooms stond een groep fantastische auto’s, waaronder de auto waarin Gerrit Misker ooit getrouwd was (met zijn vrouw). Ook kregen we een overzicht van het bedrijf van de familie Misker. Het bedrijf stamt al uit 1920, opgericht in Nieuw Amsterdam door Gerrit Misker, de grootvader van de huidige directeur.

DSC_1027

 

 

 

 

 

De vermoeienissen van de damrun hadden echter hun tol geëist: Alexei Domchef viel op een van de comfortabele banken in slaap. Hijken mag zich gelukkig prijzen met zo’n bijzondere hoofdsponsor.

 

 

 

 

 

 

Ook sponsor bloembollenbedrijf Veninga had er alles aan gedaan om het de groep dammers naar de zin te maken. Deze dag konden we blijven zitten, aan de lopende band. Een verademing voor Auke Scholma die dan ook verrassend het bloembollensneldamtoernooi won. Het was een geanimeerde wedstrijd in een inspirerende bedrijfsruimte. Na afloop kregen alle spelers bloemen van Veninga, zodat iedereen zich een winnaar voelde, wat natuurlijk ook zo was met zo’n geslaagde trainingsweekend.

DSC_1031 (002)

 

 

 

 

 

De bloembollenkoning – Pardon de wereldkampioen (hk)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.