Het tweede in de nacompetitie!

Siep Buurke

Als ware liefhebbers van het damspel spelen we graag nog eens. Bij het kampioenschapsfeestje sprak Benjo Verberkt zijn teleurstelling uit over het feit dat het eerste niet samen met ons een extra wedstrijd zou spelen door rechtstreeks kampioen te worden. Dat is misschien ook het verschil tussen het eerste en het tweede. Ons kampioensteam wordt liever direct kampioen, men heeft toch genoeg wedstrijden. Zoveel zelfs dat drie spelers ontbraken in de kampioenswedstrijd. Daardoor moesten er ook twee steunpilaren van het tweede invallen in het eerste. Henk Kalk en Jan Mente Drenth deden het erg goed en bezorgden het eerste de terechte titel. Kopman Roel Boomstra liet zien dat hij grote kans maakt dit jaar wereldkampioen te worden. En die mogelijkheid zit er dik in, door een voor de Nederlandse damsport fantastische ontwikkeling: wereldkampioen Alexander Georgiev heeft zich teruggetrokken voor de tweekamp, die nu dus tussen Jan Groenendijk en Roel Boomstra zal worden gehouden. 100% kans dus op een Nederlandse Wereldkampioen!

Спасибо, Александр Георгиев, для вашего отступление для два лагеря для Чемпионат шашков. Для порта голландской да это очень благоприятные.

Het is al het hele seizoen imponerend wat Roel laat zien. Ook nu weer overspeelde hij zijn tegenstander met schijnbaar gemak.

Voor het tweede leek er aanvankelijk niets aan de hand te zijn. Niemand van ons team stond echt slechter. Totdat het in het vierde speeluur misging.

Jaap Knipper ging op de 40ste zet wel heel nadrukkelijk in de fout door op de 40ste zet 46-41?? te produceren, er zitten geen dreigingen in en hij zet zich totaal vast, na 7-11 kon hij opgeven. Berend Plijter produceert in een slechte klassieke stand na de 43ste zet 15-20, terwijl hij een Haarlemmer kan nemen. Hans van der Laan doet het goed als invaller, speelt een goede opening en heeft een aanval. Daarna speelt hij te passief waardoor zijn tegenstander toch weer de aanval kan overnemen. Op de 42ste zet kan hij de aanval doorzetten met 34-29 en zwart moet terug, wit staat dan goed, nu komt de omsingeling er wel uit. Benjo had een mooie partij, maar de klasse van zijn tegenstander was toch iets te groot. Bert Dollekamp verdiende te winnen. Hij overspeelde zijn tegenstander, maar verzuimde dit in winst om te zetten. Er zijn ook wel winstvarianten te vinden. Ook Rik Smit stond wel erg goed, en moet dus ook ergens de winst hebben gemist. Om het eentonig te maken: dat gold ook voor mij. Tja en dan verlies je dik. Voor de volgende keer maar weer: zetcontrole, zetcontrole, zetcontrole!

Tegen Den Haag zal het zeker spannend worden. Maar met onze topscorers er nu wel bij moeten er kansen zijn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.