Hijken 1 – Hijken 2 6-6

De viertallencompetitie in de Drentse hoofdklasse ging gisteren van start. De drie toppers begonnen tegen de drie subtoppers met en flinke bonusachterstand. Desondanks won HDC Hoogeveen van Houdt Stand Beilen met 7-5 (7-1 zonder bonus) en Het Noorden van Roden/Leek met 6-5 (6-2). Hijken 1 kwam de achterstand van 4 punten tegen Hijken 2 niet te boven: 6-6 (6-2).
Björn Winkel verschalkte weliswaar Gerwin Kolkman met een damzet, maar Jan Ekke de Vries bereikte niets tegen Jaap Knipper, remise.
Op de andere twee borden duurde de strijd lang. Rik Smit had een dam en vier schijven tegen Wouter Sipma met een dam en vijf schijven. Doordat Wouter de lange lijn beheerste en een sterke verdediger op 4 had, konden zijn zijn overige schijven ongehinderd naar dam lopen en kon Rik niets anders dan een tijd tegenspartelen.
Tegenspartelen deed ook Herm Jan Brascamp tegen Henk Kalk. Zowaar met succes. Henk liet Herm Jan op een tweede dam komen en kon op het laatst de vier om een met het driehoekje achter de tric-trac niet meer vermijden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.