Hijken 1 maakt gerookte paling van Volendam!

Hijken 01-11-2014

Dit keer ging het voorspoedig voor ons eerste team. Waar zat hem dat in? Ik zal proberen bloot te leggen hoe het tot stand is gekomen.

Het begint natuurlijk met de voorbereiding. Zoals gewoonlijk kwam de mail van Wouter er met uitleg over Volendam en zijn spelers en de opstelling van Jacob. Zoals gewoonlijk zat dit goed in elkaar en waren de voortekenen goed! Toen kwam Roel met een uitgebreide uitleg over hoe we Trofimov moeten aanpakken. Hij speelt in de competitie alle keren met zwart en er was dus voor de witspelers werk aan de winkel. Roel had een lek in de behandeling van Trofimov ontdekt en we waren dus goed voorbereid!

Vandaag kwamen we weer bij elkaar en iedereen was mooi op tijd voor de koffie en de bespreking. Rond 11.50 gaan we naar de bezemkast voor onze bespreking. Wat blijkt: Trofimov doet helemaal niet mee! Ik vermoed dat we gehackt zijn door de Volendammers en die waren zo onder de indruk dat ze hem niet durfden op te stellen. Althans daar houd ik het maar op, omdat dat het verhaal wat mooier maakt. We zitten met ons achten in de bezemkast voor de teambespreking.  Jan Ekke is afwezig en heeft een mooie remise tegen Wouter Ludwig gehaald. Hij zit nu in Tallinn op het Jeugd WK waar Wouter ook is. We missen alleen Domtsjev nog. We weten dat hij ergens is maar heeft zich nog niet gemeld in de gezellige bezemkast. We bespreken de opstelling en iedereen is tevreden en de loting lijkt goed uitgepakt. De kansborden voor ons zijn Martin-Cor, Auke-Bhiem en Roel is in vorm en kan misschien wat uithalen tegen Thomy.  En Georgiev moet tegen Domchev waar we met ons achten heel tevreden over zijn! Zoals Jacob aangaf heeft hij goed gemikt. Toen kwam Domchev binnen en hij was benieuwd wie hij als tegenstander had. Hij kijkt op het blaadje en er kwam uit Domchev niet veel meer dan Poh, poh, poh, no, no, no en oef. En volgens mij kwamen er ook nog een paar extra grijze haren bij.

Twaalf uur en het is tijd om te beginnen:

Wim Koopman heet iedereen welkom en geeft de aftrap.

Bord 1 Jan Ekke de Vries-Wouter Ludwig

Onze rots in de branding had al een mooi punt gehaald tegen Wouter en zit naar alle waarschijnlijkheid met een lekkere Vodka te wachten op de uitslag.

Bord 2 Roel Boomstra-Thomy Lucien Mbongo

Roel had een zware dobber aan Thomy die zich schrap zette voor Roel en voor een punt ging. Na 49 zetten werd dan ook de vrede getekend.

Bord 3 Jacob Okken-Paul Sier

Onze Jacob zette een technisch mooie partij op tegen de dit seizoen toch wat kwetsbare Paul Sier. Halverwege de partij kreeg Jacob een hele mooie stand maar uiteindelijk werd er toch tot remise besloten.

Bord 4 Hans Jansen-Wieger Wesselink

De partij van Hans en Wieger kende een aantal onderhuidse spanningen maar het evenwicht werd nooit verbroken en dit werd dan ook een terechte remise.

Bord 5 Wouter Sipma-Johan Wiering

Johan speelde de opening heel erg degelijk en Wouter kreeg in het begin van de partij een beetje nadeel. Maar uiteraard knokte Wouter zich terug en uiteindelijke keerden de kansen en kwam iets beter te staan. Johan plaatste een goed offer en maakte er een gelijkwaardige remise van.

Bord 6 Martin Dolfing-Cor Westerveld

Vooraf aan de partij vroeg ik aan Martin of hij zin had in een lekker hapje en dat had hij zeker! Dit keer stond er een lekkere paling op het menu. Cor probeerde zijn huid duur te verkopen maar Martin kwam langzaam maar zeker steeds beter te staan en Cor voelde de druk. Cor had een schijfje op 16 staan wat een mooie aanknoping was. Halverwege de partij kwam Cor aanzetten met een biertje. Na de partij had ik het er met Martin over maar dit was het tweede aanknopingspunt! Nu kon Cor het dan ook niet lang meer volhouden. Met een goed geplaatste zetdwang op de 33ste zet 18-23! werd Cor opgerold.

Kijk mee en geniet hoe de matchwinnaar het afrondt:

Westerveld-Dolfing

Hier kwam 33… 18-23! 34. 29×20 (na 29×18 houdt wit geen vleugel over) 25×14!! en door deze zetdwang moest Westerveld veld 32 sluiten en werd in de pan gehakt.

Bord 7 Wiebe van der Wijk-Ben Provoost

Ik mocht aantreden tegen Ben, altijd sterk en degelijk. Het werd een leuke interessante partij waarbij Ben een hek innam en ik er weinig materiaal achter had staan. Ben haakte af en beitelde naar een gelijkwaardige remise. Na de partij hebben we nog even geanalyseerd en bleek het wel gevaarlijk voor hem. Waarschijnlijk dan ook terecht afgewikkeld door Ben: 1-1.

Bord 8 Auke Scholma-Bhiem Ramdien

Dit was ook een kansbord voor ons en dat bleek ook wel! Wat een mooi stand kreeg Auke! Je zou toch denken dat het ergens gewonnen is. Als laatste uit,  Auke had meer verdiend! De handen werden geschud en Bhiem slaakte een zucht van verlichting, remise.

Bord 9 Aleksej Domchev-Alexander Georgiev

Onze Aleksej had het al zwaar voordat de partij was begonnen. Maar hij zette zich schrap en toonde karakter en dat moest ook wel! Aleksej kreeg een zware middag tegen Georgiev maar haalde een belangrijk punt uit het vuur voor Hijken.

Bord 10 Michiel Kroesbergen-Luc Baya

Michiel moest aantreden tegen de relatief onbekende Luc Baya. Toch een sterke speler met een 1400 rating. De hele partij stond Michiel beter en dit werd ook een solide remise.

De einduitslag 11-9 voor Hijken. Een mooie teamprestatie waarbij niemand heeft verloren en er eigenlijk geen kansen zijn weggeven en een goede winstpartij.

Toen bereikte ons het nieuws dat Huissen verloren heeft van Apeldoorn! Door deze uitslag is dit seizoen alles nog mogelijk! Ik ga ervan uit dat we nog een mooi seizoen tegemoet gaan en boven in de ranglijst zullen gaan mee doen om de prijzen.

Wiebe

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.