HIJKEN 1 WINT WEER EENS EEN WEDSTRIJD.

Dinsdag  4 januari 2011 speelden we onze viertalwedstrijd tegen Roden/Leek in het Jannes van der Wal Denksportcentrum. (het was een tijd geleden dat ik daar zelf een wedstrijd heb gespeeld). In deze wedstrijd had Jan Ekke geen kind aan Hans Duijzer. Al vroeg in de partij won hij een schijf en niet veel later blunderde Hans nog een keer en zodoende konden de schijven alweer snel in het doosje. Wouter Sipma speelde tegen Wim ten Damme. In deze partij was Wouter zowel positioneel als combinatief superieur aan zijn tegenstander. Hij besliste de partij met een lichte combinatie (zie diagram)

In deze stand vervolgde Wim met 43-38 in een stand die al niet meer te redden is. Wouter nam na deze zet de volgende lichte combinatie 17-21 26×17 11×22 28×17 23-28 32×12 13-18 12×23 en 19×50 met even later winst.

Jacob speelde tegen Jaap Huizinga. In een spannende partij kreeg hij steeds meer terreinvoordeel wat uiteindelijk in winst resulteerde. Ikzelf mocht de strijd aan binden met de vaak degelijk spelende Evert Faber. Ook deze avond was er weer sprake van deze degelijkheid. Tot vlak voor het einde van de partij had Evert remise in handen maar in een spannende tijdnoodfase durfde hij de remise brengende zet niet aan en ging toch nog kansloos ten onder. Zo hadden we deze wedstrijd met 8-0 gewonnen en stegen hiermee naar de tweede plek achter het dit jaar ongenaakbare viertal van het in de Drentse competitie debuterende Het Noorden. Dit team had reeds de vorige ronde de titel al behaald.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.