Hijken 2 gaat zich handhaven!

Siep Buurke

Het zal dit jaar moeilijk worden voor het tweede team van Hijken in de hoofdklasse. Gemiddeld hebben we de laagste rating van alle ploegen in de hoofdklasse A. Toch kunnen we er wel vertrouwen in hebben. De kans dat iemand van het tweede in het eerste moet invallen is kleiner geworden, doordat er een vaste invaller voor het eerste is, die niet in het tweede speelt. Daarnaast hebben veel spelers meegedaan in het zomertoernooi van Hoogeveen en zijn daarom goed ingespeeld. Vreemd is dat het tweede niet versterkt is. Je verwacht dat een club met in zijn midden de wereldkampioen toch voor veel spelers aantrekkelijk zou zijn. Dit geldt zeker voor Jan Menthe Drent, Henk Kalk en Siep Buurke die normaal gesproken wel in een ereklasseteam zouden kunnen spelen, maar er voor kiezen om bij een club te spelen met zoveel aansprekende spelers in zijn club. Naast Roel Boomstra spelen nog de supertalenten Wouter Wolff en Wouter Sipma, en de legendarische grootmeesters Hans Jansen, Harm Wiersma, Auke Scholma en Hendrik van der Zee. En ook nog de afstoppers Aleksej Domchev, Jacob Okken en Jan Ekke de Vries. Dat eerste team is dan ook zwaar favoriet voor de landstitel. Bij thuiswedstrijden heeft het tweede dan ook nog de mogelijkheid te genieten van het live meemaken van de weldadige partijen die door het eerste op de mat worden gelegd.

Waar liggen de kansen van het tweede?

Als het supertrio redelijk scoort is het voor de rest een zaak van de zaak dicht houden, dus niet verliezen. In het verleden hebben alle spelers wel laten zien dat op dit niveau te kunnen spelen. Heel belangrijk daarnaast is de teamspirit, die goed is na het overtuigende kampioenschap van het vorige jaar. Het tweede zou nog wel eens voor verrassingen kunnen zorgen.

Favorieten in de hoofdklasse zijn DamCombinatie Fryslân, Dammers uit Oost en Het Noorden die zich alle drie versterkt hebben. De teams die het normaal gesproken moeilijk krijgen zijn Heerenveen, Huizum en Gooi en Eemland. Kansen liggen er al gelijk in de eerste ronde tegen Witte van Moort 2 op zaterdag 16 september thuis in de Dorpshoeve in Hijken. Bij een goed resultaat kan de toon gezet worden voor een goed seizoen.

hdtc_kam

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.