Hijken 2 thuis onderuit tegen Huizum

Door Kor de Groot

Hijken 2 heeft conform verwachting verloren tegen de veel sterkere Huizum: 6-14. Hijken 2 staat nu op een 6e plek in de 1e klasse A.

Het ontbrak afgelopen zaterdag bij te veel Hijker dammers aan scherpte om Huizum het vuur aan de schenen te kunnen leggen. Benjo Verberkt verloor als eerste door een slagzet over het hoofd te zien. Rik wist knap remise te houden tegen de sympatieke (voormalig) sterkste man van de wereld (Tjalling van den Bosch). Jaap Knipper stond in een gelijkwaardig klassieke stand tegen Anton Schotanus, Jaap dacht een combinatie te kunnen nemen voor remise maar zag een eenvoudige naslag over het hoofd. Harry de Groot zag een combinatie over het hoofd tegen Jacob de Vries, waardoor de tussenstand na 4 partijen al 1-7 was.

Gelukkig deed Berend Plijter wat hij moest doen, te weten een knappe remise tegen Katrinus Posthumus. Herm Jan Brascamp wist op een fraaie manier in het eindspel te profiteren van een blunder van Jan Adema. Rob Knevel verloor omdat hij eenvoudig een randschijf verloor en geen kans meer op remise kreeg. Jos Plijter was niet opgewassen tegen de sterk spelende Rein van der Pal. De partij Kor de Groot – Johan Teake Dekker was net een voetbalwedstrijd, de eerste helft (30 zetten) was er voordeel voor Kor met een sterke aanval (vroegtijdig 6e lijn) op de korte vleugel en lastig te ontwikkelen lange vleugel van Johan Teake. Een moment van onbezonnenheid van Kor wist Johan Teake uitstekend van te profiteren waardoor de 2e helft van de dampartij een centrumaanval volgde van Johan Teake tegen een omsingeling van Kor, remise was een terechte uitslag. Hans van der Laan wist een zwaar bevochten remise uit te slepen tegen Piet Bouma door een 4 om 2 om te zetten in een remisestand waardoor de einduitslag 6-14 een feit was.

Hijken 2 kan zich opmaken voor de laatste speelronde dit jaar in en tegen Zwolle. Hijken 2 zal alles op alles zetten om tijdens de winterslaap te genieten van een welverdiende 5e plek in de 1e klasse A. Hopelijk smaakt ‘de chinees’ lekker in Zwolleromstreken …

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.