Hijken 2 op weg naar het kampioenschap

Het is wat vroeg, maar we mogen zeker enig optimisme laten zien.

Geholpen door Wageningen, konden we op volle oorlogssterkte aantreden. Harderwijk was, is, onze grootste concurrent. Na de laatste wedstrijd tegen Borne was ons team zich er van bewust dat we toch wel kwetsbaar zijn. Maar het was winst dat er nu niet verloren werd. De uitslag 13-7 was misschien enigszins geflatteerd maar wel terecht. Harry de Groot had zich tegen Niek Kuijvenhoven keurig verdedigd. Zie onderstaande eindstand.

Wit, Niek Kuijvenhoven, ging door de vlag. Op het moment dat Kuijvenhoven verloor, was de wedstrijd beslist. Daardoor was het een toch niet zo’n spannend kampioensduel.

Jan Ekke de Vries bracht ons op voorsprong met een overtuigende overwinning. Van de kant van Harderwijk waren de afstoppers Kees de Jong tegen Jacob Okken, Ruurd Wuestman tegen Henk Kalk en Egbert van Hattem tegen mij succesvol met remise.  Leo Faber won overtuigend, en dat was eigenlijk al de beslissing, de winst van Harry was een bonus. De aanval van Rik Smit was goed, maar net niet goed genoeg voor de winst. Jaap Knipper mocht over geluk niet klagen, zijn tegenstander had nog even door kunnen spelen, hij stond ten slotte een schijf voor in het eindspel.

Bert Dollekamp probeerde het wel, maar kwam zelfs iets minder te staan. Berend Plijter was tevreden met remise, maar had ook naar winst kunnen kijken.

 

Stand na 50.35-30. 17-21? Hier had Berend 3-8 en na 29-23, 8-13 kunnen spelen, met op 23-18, 32-38.

In de laatste wedstrijd moeten we pas tegen medekoploper Huizum. Huizum heeft echter nog geen aansprekende tegenstander gehad. Tot die tijd moeten in principe alle wedstrijden gewonnen kunnen worden. Die kwaliteit heeft het tweede wel in huis.

1 Response to Hijken 2 op weg naar het kampioenschap

  1. Hilko Koning says:

    De slotstand van Harry is gelijkwaardig. Berend staat in het tweede diagram in alle varianten gewonnen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.