Hijken DTC 1 haalt fors uit in Heerhugowaard

Door Henk Kalk

Wat begon de dag ongelukkig. Henk Kalk was op weg om de delegatie uit Groningen op te halen toen opeens de rechterachterband geen lucht meer bleek te bevatten.

Veilig de vluchtstrook opgedraaid besloot hij eerst maar eens Jan Ekke te bellen. Gelukkig bleek dat de groep Hoogeveen nog niet vertrokken was. Heel toevallig ging afgelopen zaterdag Wim Koopman mee om ons aan te moedigen. In plaats van achterin de auto plaats te nemen wierp Wim zich op om de groep Groningen naar Heerhugowaard te chauffeuren. Henk was inmiddels ook in Groningen gearriveerd nadat de ANWB de ergste stress had weggenomen. In vlotte stijl reden we naar Heerhugowaard waar we nog ruim op tijd de arena konden betreden. Twee jaar geleden werd SNA met maar liefst 17-03 aan de zegekar gebonden. Zou zo’n uitslag weer mogelijk zijn?????

De eerste zege kwam op naam van Alexej die met strategische en tactische middelen van Kampen te grazen nam. Roel Boomstra speelde lange tijd tegen een achtergebleven schijf van Mike Koopmanschap. Die kwam deze handicap niet echt meer te boven 0-4. Ook Michiel kon het zoet der overwinning weer proeven na een lichte combinatie tegen kopman Richard Mooser. Vervolgens leverde Hijken een eerste punt in. Echt logisch was dat niet aangezien het hier Martin betrof. Hij had zijn tegenstander inmiddels al volledig overspeeld. Maar enige onnauwkeurige zetten brachten zijn tegenstander terug in de partij. Tot overmaat van ramp kon deze een simpele 3 om 3 nemen. Gelukkig werd vlot daarna remise overeengekomen waar het zeker nog slechter had kunnen aflopen. Als je vantevoren een punt wil moet je zeker niet de zege pakken was het korte commentaar van Martin’s tegenstander J. Groeneweg. Jacob won al vrij vlot een schijf tegen de anders degelijk spelende B. van Straten en bracht daarmee de tussenstand op 01-09. Jan Ekke speelde net als 2 jaar geleden tegen Steven Wijker. Destijds won hij de partij nu moest hij genoegen nemen met remise. Vervolgens was het de beurt aan Hans Jansen die zich weer eens uitleefde in een 4 om 4 stand. Met een fraaie finesse besliste hij de partij. Henk Kalk had lange tijd gemakkelijker spel tegen Dave Bleeker. Hij weigerde echter op een gegeven moment af te haken en kwam slecht te staan. Met enig geluk wist hij zich echter staande te houden. Wouter Sipma speelde het zogenaamde Tsjisjov-kanon. Leuke finesses (onlangs behandeld op de training) speelden een belangrijke rol. Ook hij wist het eindspel uiteindelijk grappig te winnen. Maikel Palmans smaakte het genoegen om de 17-03 op het bord te brengen. Na de hele partij zeer goed te hebben gestaan duurde het echter nog wel lang voordat we konden gaan chinezen. Maar dat smaakte dan ook prima na een mooie dag in Heerhugowaard.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.