Hijken DTC 1 op stoom

Rotterdam-zuid of Hijken – niet klein te krijgen door een 10-punter. Feijenoord herstelde in 3 dagen van de 10-0, Hijken DTC kon zich 14 dagen bezinnen op de 15-5. Met succes! In de Dorpshoeve traden de Hijkers hun bezoekers uit Apeldoorn volledig geconcentreerd en gemotiveerd tegemoet.

De gasten streefden met hun tactische opstelling punten aan de laatste borden na. Het liep allemaal anders. Invaller Jan Mente Drent kreeg aan het tiende bord Presman tegenover zich, die in zijn wil om te winnen te veel risico nam. Aleksej: “Na 20 zetten zag ik niet, hoe Presman ooit nog remise zou moeten halen”. De andere spelers van beide teams realiseerden zich dat ook, en dat veranderde natuurlijk de hele instelling achter de verschillende borden. Hijken kon rustiger spelen, Volendam moest meer op zoek naar kansen. Jawel, na 30 zetten offerde Presman in arren moede maar een schijf en na een chaotische tijdnoodfase verloor hij snel. Ondertussen strandden op het negende bord de pogingen van Thijssen tegen Maikel en buitte Jan Ekke de krachteloze schijvenmassa op Leeflangs linkervleugel geduldig uit. Het kon niet meer kapot.
Roel haalde groot voordeel tegen Vipulis, die in een lang eindspel een kansrijke verdediging vond. Toen de zes uur er bijna opzaten, zag hij in een vlaagje van blindheid Roels tweede dam over het hoofd en gaf op.
Na 71. … 18-23 is 37×19 natuurlijk remise, maar Roel sloeg 5×28 en Vipulis gaf verbluft op.
Wat zou de uitslag geworden zijn na 71. … 18-22  72. 37-42?

Hijken DTC 2 gaf Warffum geen kans. Drie sterke Groningers (Werkman, Keizer en Mulder) waagden hun kansen aan de middenborden, maar kregen er Benjo, Kor en Jaap niet onder. Ondertussen hadden Herm Jan en Harry op de borden 3 en 4 al heel vroeg beslissende schijfwinst behaald. Het ging van een leien dakje, 6 overwinningen en 4 remises.

Het derde speelde een gelijkopgaande strijd tegen Damcombinatie Friesland (Damkombinaatsje Fryslân) 2, voor beide kanten 3 winstpartijen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.