Hijken komt in topper tegen VBI Huissen niet tot winst.

In de laatste wedstrijd alweer van de nationale competitie is het Hijken niet gelukt om op het podium te komen. Hiervoor was een zege de vereiste. Maar na 5,5 uur  spel in een enerverende wedstrijd stond er een terechte 10-10 eindstand op het scorebord. Maikel mocht aan het eerste bord tegen Geert Berends. Hij leek nog een eind te komen maar Berends hield zijn hoofd koel en wikkelde af naar remise. Wouter trof de zeer sterke Pim Meurs. Na een spannend middenspel vanuit de Kelleropening bezweek Wouter in tijdnood. Op de 50e zet kon hij nog remise forceren maar zoals je wel vaker ziet in tijdnood greep hij net de verkeerde. Martin kruiste de degens met Alexander Baljakin. Na een opening waarin veel geruild werd leek de partij eerst snel naar remise te kabbelen. Toch kwamen er wel degelijk spanningen op het bord.
Martin moest nauwkeurig spelen om niet tegen een nul op te lopen. Na enig rekenwerk slaagde hij daar goed in (1-1). Henk speelde tegen de sterke en oerdegelijke Peter Hoogteiling. Elders las ik dat Henk met wat kunst en vliegwerk de remise binnen sleepte. Dit is zwaar overtrokken.
Hoogteijling kreeg wel wat voordeel, maar dit bleef wel binnen de (remise)perken. Hans speelde tegen Van Aalten. Interessante schermutselingen leverden uiteindelijk remise op. Jacob trof Guntis Valneris. Naar zijn eigen zeggen speelde hij een erg matige opening. Guntis kon op veel manieren  voordeel krijgen. Toch slaagde hij er niet in om de duimschroeven echt aan te draaien. In grote tijdnood werden de bordjes zelfs nog verhangen en leek een sensatie in de lucht. Na de tijdnood bleek e.e.a toch niet te winnen en werden de punten gedeeld. Domchev wist de taaie Hendriksen te verslaan en zo op plus 5 te eindigen. Voor hem een unicum in de nationale competitie vertelde hij me. Michiel liet zien in grote vorm te verkeren en versloeg in tijdnood Fred de Koning. Jan Ekke kon het niet bolwerken tegen GMI Johan Krajenbrink. Al snel na de opening kreeg hij een moeilijk te hanteren stand. Er volgde nog een afwikkeling naar een dammeneindspel maar deze bleek kansloos te zijn. Roel moest voor de verandering er een keer voor zorgen dat hij niet tegen een nul aan zou lopen tegen Gerard Jansen. Eenvoudig ging dit niet maar bekwaam hield hij het eindspel remise.

Zo is het seizoen 2010/2011 alweer ten einde. Een seizoen waarin we het zeker niet slecht hebben gedaan (4e in de algemene rangschikking).Toch blijft het gevoel overheersen dat een kampioenschap er in heeft gezeten dit jaar. In o.a. de wedstrijd tegen Volendam ( de kampioen!!) lieten we  onnodig de winst lopen. Maar wie weet lukt het ons volgend seizoen…….

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.