Hijken kruipt naar de top

• Hijken 2 kansloos en eervol tegen koploper Arnhem
• Hijken 3 op naar de tweede plaats

Voor alles: lees de strenge terechtwijzingen van Kingsrow, zoals opgetekend door Hilko.

Hijken DTC kon na afloop in Schiedam opgelucht naar de Chinees. Na 7 remises leek het in de richting van 10-10 te gaan, maar na de overwinning van Wiebe van der Wijk op Edwin de Jager wist Jan Ekke de Vries in het eindspel Geert Prinsen nog bij de neus te nemen. In de laatste partij ging Jacob Okken ten onder tegen Ron Heusdens.
Lees, voordat alle details volgen (inmiddels is het wedstrijdverslag van Jacob er, lezen dus!), alvast Bert in het DvhN.

Omdat Witte van Moort verloor van Huissen, is de kopgroep van 6 in elkaar geschoven. Hijken speelt over twee weken tegen thuis tegen koploper Apeldoorn. In de laatste ronde van dit jaar hebben we de inmiddels traditionele massakamp in Westerhaar. Volgend jaar treft Hijken dan nog vier op papier zwakkere tegenstanders.
Mocht Hijken winnen van Apeldoorn en Westerhaar, dan hangt alles van Huissen af. Huissen begint met vijf zwakkere tegenstanders en in de laatste ronde volgt dan de klapper tegen Volendam.

Hijken 2 kon niet op tegen de gedoodverfde kampioen Arnhem. Er rolden nog drie overwinningen uit de bus voor Herm Jan in de zesde partij, Jan Mente in de negende en Henk in de tiende. Maar toen stonden er ook al vijf nullen op het scorebord: 12-8 voor Arnhem. Lees het verslag door Henk Kalk.

Het derde gaat recht op het doel af. Na de nederlaag tegen de “zekere” kampioen Almelo-Borne loopt de machine geolied. De betrouwbare krachten Erik Beugels en Roelof Tiegelaar zorgden voor een stevig fundament tegen Hartholt Olie Heino waarop Wim, Harry en Gerwin verder konden bouwen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.