Hijken succesvol!

De competitie is weer begonnen. Alle drie teams gingen voortvarend van start. Het eerste team is met mogelijkerwijze 9 grootmeesters veruit favoriet in de ereklasse. Zaterdag werd er simpel gewonnen van het zwakke Tilburg (15-5).

In de 1e klasse is het tweede team van Hijken ook veruit favoriet. Er werd relatief makkelijk gewonnen van Fryslân 2. Belangrijk is dat er niet verloren werd en toch veel gewonnen ook, 15-5. Zelf had ik een tegenstander die voor 12 uur aan de bar al aan het bier zat. Tijdens de partij dronk hij ook nog eens vier pilsen (Urquell van de tap). Met 1271 ratingpunten is Erwin Heslinga de sterkste speler van het tweede team van Fryslân. Zaterdag werd het remise. Hij zou in het eerste kunnen spelen, maar speelt liever in het tweede, zoals hij zelf zei, dat vindt hij gezelliger. Jan Ekke de Vries, Leo Faber, Harrie de Groot en Rik Smit deden wat van hun verwacht mocht worden, winnen tegen zwakkere tegenstanders. Hans van der Laan steeg boven zichzelf uit met een uitstekende aanval tegen Nick de la Fonteyne (1107) die hij fraai bekroonde met winst. Bert Dollekamp en Jacob Okken hadden onvoldoende om te winnen. Berend Plijter en Cor de Groot kwamen nog goed weg met hun remise. Als het tweede een optimale bezetting heeft moet het ook in de hoofdklasse om het kampioenschap mee kunnen doen. Maar eerst maar eens kampioen worden in de 1e klasse. Het begin is er.

Het derde team was gelukkig compleet. Doordat er enige spelers niet konden spelen moesten er nog drie spelers bij. Die waren gevonden: Jannet Andries, Grietus Aalderink en  Hans van der Nap speelden alle drie remise. Belangrijk voor het derde. Het behaalde een belangrijk punt tegen Dokkum. Er had misschien meer ingezeten als Hilko en Wim hun kansen gegrepen hadden. Maar dat is spijkers op de lange baan zoeken. Voor het derde is het zaak niet te degraderen. Ook dat is mogelijk.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.