Hijken verder in landelijke beker!

In Huissen wist Hijken 1 (Hans Jansen, Jacob Okken, Björn Winkel en Kor de Groot) afgelopen zaterdag 1e te worden in groep G. Er was winst tegen De Kroonschijf Ede en tegen Raes DC Maastricht, er werd remise gespeeld tegen DamRa. Het Noorden, HDC Hoogeveen en Warffum wisten de 1e ronde niet te overleven.

In de eerste ronde tegen Maastricht wist alleen Eddy Janssen (925 rating) knap remise te halen tegen Jacob Okken. De tweede ronde waren wij ontgoocheld door DamRa. Zelf vermoed ik dat hun nette zomerproof outfit ons zo wist af te leiden, waardoor Björn en Kor elk een gewonnen stand hebben weg gegeven, waarbij Kor nog net remise wist te halen. Gelukkig won Jacob en wist Hans remise te halen waardoor het 4-4 werd. In de laatste beslissende ronde werd ruimschoots gewonnen van De Kroonschijf Ede. Hans wist fraai te winnen van Peter Hoogteijling, Jacob speelde een nette remise tegen Rik Verboon, Björn wist een schijfwinst niet om te zetten in winst en moest genoegen nemen met remise tegen Nico Valkenburg, Kor wist last but not least te winnen van Evert Jochemsen sr.

Hijken 1 kan zich opmaken voor de 2e ronde tegen De Oldehove, Huizum en VBI Huissen! Hopelijk zijn de 1e teamleden dan op volle sterkte en komen ze goed uitgerust terug van o.a. Salou Open waar Roel knap de toernooizege heeft gepakt voor regerend wereldkampioen Alexander Georgiev.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.