Hijken wint alles, het tweede won overtuigend.

Een teambespreking was niet nodig volgens de teamchef van het tweede. Er moest gewonnen worden. We zouden tegen taaie Friezen spelen, en sommige van ons zouden toch wel winnen. Het derde had tenslotte 10-10 tegen Dokkum gespeeld. Toch viel het nog tegen. Welliswaar was de overwinning vanaf het begin wel in zicht, maar bepaald dik werd er niet gewonnen. Gelukkig kunnen we nog op volledige oorlogssterkte komen als we de echte top in deze klasse tegemoet treden. Er waren slechts drie gewonnen partijen. Rik Smit, Jacob Okken en Siep Buurke wonnen overtuigend. Maar toen kwamen de stugge Friezen. Auke Scholma vertelde na afloop dat hij al met spelers uit dit team in zijn jeugd gespeeld had. Routine te over. Dat merkten Henk Kalk, Leo Faber en Bert Dollekamp dan ook in hun partij. Jaap Knipper en Berend Plijter moeten ergens de winst gemist hebben, jammer voor het team. Kor de Groot speelde een gelijkwaardige remise. Harry de Groot is nog niet in vorm, hij kreeg nu de nul waar hij de vorige wedstrijd ook al naar solliciteerde. De opbouw is prima, maar de zetcontrole niet. Nog genoeg gelegenheid om het seizoen goed te maken. Het leuke van een thuiswedstrijd is dat je nog twee wedstrijden ziet. Zowel van het eerste als het derde waren de wedstrijden om van te genieten. Met name Harm Wiersma laat fantastisch spel zien. De commentaren wil ik u niet onthouden:

Hanco Elenbaas:

Ongelooflijk eigenlijk, een 65-jarige met conditie-problemen tegen de 30 jaar jongere MI Sven, die twee weken terug nog de oerdegelijke MI Paul Oudshoorn oprolde! 

Paul Sier:

Ongelofelijk !  Grote klasse van de meest succesvolle danmer die Nederland ooit kende.
Stop als KNDB met het steken van tonnen in overbodige bondscoaches en TD-tjes. Bel Harm vanavond nog op ; zeg hem dat ie zich per direct voor de komende WK gaat prepareren en trek daarvoor een tonnetje of tig uit, Wellicht dat ook Mart Smeets er dan nog een kolompje aan besteedt.

Ondanks het feit dat onze voorzitter Wim Koopman aankondigde dat het derde zou verliezen werd er toch verrassend gewonnen door het derde. De arbiter bleek een dubbele boeking te hebben. Gelukkig werd Gerhard Dunning bereid gevonden om als arbiter op te treden.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.