Hijker viertallen bekeren verder

Negen viertallen strijden dit voorjaar om de Drentse beker. Donderdag troffen acht ervan elkaar in Westerbork. De twee Hijker viertallen lieten Houdt Stand en Emmen achter zich. Hijken 2 plaatste zich direct voor de tweede ronde op woensdag 23 april. Het eerste viertal speelt maandagavond in Hoogeveen een tussenronde tegen het vrijgelote HDC. Vrijgeloot en ook nog thuis! Tot op het bot gemotiveerd en tot op de tanden gewapend trekken we naar Hoogeveen.

Het echte eerste viertal van Hijken speelt traditiegetrouw niet mee in de Drentse bekerronden. Te sterk volgens de gevestigde wijsheid, direct geplaatst voor de landelijke bekerstrijd. Het tweede en derde mochten voor de gelegenheid eerste en tweede heten.

Hijken 1 trof Houdt Stand. Het duurde een tijd voordat de aanvankelijke opluchting van de Beilers over het Hijker team (met een scheef oog naar het sterke viertal van Hijken 2) omsloeg. Peter Boonstra versloeg invaller Marinus Bakker met een drieomdrietje naar dam. Dat werd de Beilers te veel, Hans van der Laan liet op zijn beurt een drieomdrietje toe tegen Jaap Knipper. Toen ging het er om. Rik Smit en Meint de Vries hielden elkaar in evenwicht. Gert Bosker liep storm, maar Herm Jan Brascamp week niet. Toen Gert verzuimde de voorpost op 27 terug te dringen, kwam hij in gevaar. Tijdnood kwam er ook nog bij, maar Herm Jan profiteerde niet volledig. Ondanks de wetenschap dat 4-4 winst voor Hijken zou betekenen (in dat geval beslist de rating), bood Gert remise aan en Herm Jan (ondertussen toch ook wel wat onzeker) ging zonder aarzeling akkoord.

Het tweede trof Emmen. Een pikante strijd, in de laatste ronde van de eerste klasse had Hijken 3 de titel weggekaapt voor Emmen. Wim Koopman versloeg Grietus Aalderink. Vader en zoon Klein speelden met wisselend succes. Teun versloeg Hilko Koning, Benjo Verberkt was te geroutineerd voor zoon Richard. Het lukte Otto Drenth deze keer niet (we zijn de ontknoping van de eerste klasse 2009-2010 niet vergeten, toen Otto Hijken 3 van het kampioenschap af hield), Hijken af te stoppen. Gerhard Dunning hield Otto in bedwang en zorgde voor de beslissende 5-3.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.