Huizum 2 – Hijken 2: 10-10

Door Kor de Groot

Hijken 2 speelde op een wederom mooie nazomerdag nogmaals 10-10, ditmaal in Leeuwarden tegen Huizum 2. Hijken 2 staat door de puntendeling nog steeds op een knappe 4e plek in de 1e klasse A!

Op maar liefst 8 borden werd remise gespeeld, een teken dat beide damteams aan elkaar gewaagd zijn! Meest opmerkelijk was de zeer knappe remise van Rik Smit tegen de altijd scherp spelende Erwin Heslinga op bord 6. Rik wist onder druk het eindspel af te wikkelen tot een 1 om 3. Op bord 5 won ik zelf relatief snel van Jan Bosselaar door vroegtijdig druk op de lange vleugel van Jan. Rob Knevel (bord 3) bezweek helaas op het laatst door een scherp gespeeld eindspel van Bernard Post waardoor Rob geen kant meer op kon, hierdoor was 10-10 een feit.

Waren er op de andere borden kansen? Ja zeker aan beide kanten… Benjo Verberkt had licht voordeel tegen Theo Knoppers op bord 4, de stand werd echter te snel te dun om te kunnen winnen. Herm Jan Brascamp heeft op bord 10 tegen invaller Meinze Feenstra alles in het vuur gegooid. Meinze speelde echter duidelijk sterker dan zijn rating deed vermoeden en wist stand te houden voor een punt. Henk Jan van der Let viel tegen Harry de Groot vroegtijdig aan op bord 1, een riskante dampartij met de nodige kansen aan beide kanten. Berend en Jos speelden op de borden 8 en 9 tegen Ben Stenekes en Bart Visser keurige remises, waarbij ook zeker kansen waren op beide borden aan beide kanten. Hans van der Laan kwam op bord 8 een schijf achter tegen Marten Martens, Hans wist in het eindspel de remise te vinden. Jaap Knipper (bord 7) wist helaas de winst niet te vinden tegen de degelijk spelende Thijs Talsma. Per saldo is 10-10 een eerlijke einduitslag.

Hijken 2 kan zijn ‘borst nat gaan maken’ voor de 6e ronde thuis tegen Huizum, zij die eigenlijk niet thuis horen in de eerste klasse!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.